În urma incendiului izbucnit joi la subsolul unui bloc cu zece etaje din Cluj-Napoca, un număr de 13 persoane au primit îngrijiri medicale. Nu au fost victime care să aibă nevoie de internare, transmite Mediafax. În total, 46 de persoane au fost evacuate sau s-au autoevacuat.

„Un număr de 13 persoane au primit asistență medicală de urgență. Subsolul blocului a fost inundat cu fum. La fața locului au intervenit două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platformă pentru intervenții la înălțime, cinci echipaje medicale, dintre care două SMURD şi trei de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, la care s-a adăugat autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

Nu au fost persoane care să aibă nevoie de transport la spital. Din primele informații, arderea s-a manifestat doar la subsol. O parte din persoanele evacuate erau muncitori care lucrau la imobilul respectiv, iar o parte erau locatari, blocul aflat încă în amenajare fiind parțial locuit. Deocamdată nu s-a stabilit de la ce a izbucnit incendiul.

Un număr de 20 de persoane sunt blocate la etajele superioare ale unui bloc cu zece etaje din Cluj-Napoca, unde, joi, a izbucnit un incendiu. Alți 11 oameni au fost evacuați de pompieri și șase au ieșit singuri.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că incendiul a izbucnit joi la subsolul unei clădiri cu zece etaje.

„Șase persoane s-au autoevacuat, 11 persoane au fost evacuate de pompieri, iar alte 20 sunt blocate la etajele superioare. Aceștia nu se pot autoevacua din cauza fumului dens de pe casa scării”, arată IGSU.

Potrivit sursei citate, evacuarea persoanelor blocate la etajele superioare se va realiza cu ajutorul autoscării.

Acțiunea este în dinamică, iar la fața locului se află echipaje medicale care efectuează evaluarea medicală a persoanelor evacuate.