Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne al Italiei, a declarat că ia în considerare candidatura pentru funcția de președinte al Comisiei Europene în cadrul următoarelor alegeri din luna mai, relatează Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este adevărat, prieteni din mai multe țări europene mi-au cerut acest lucru. Mai e până în luna mai. Vom vedea, mă voi gândi la acest lucru”, a declarat Salvini într-un interviu acordat publicației La Repubblica.

Următoarele alegeri europene vor avea loc în perioada 23-26 mai.

La începutul lunii octombrie, Salvini a declarat că Jean-Claude Juncker, președintele actual al Comisiei Europene, și Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri economice, au ruinat Uniunea Europeană și Italia.

"Oamenii ca Juncker și Moscovici au ruinat Europa și țara noastră", a declarat Salvini, adăugând că formațiunea pe care o conduce, Liga Nordului (extremă-dreapta), "încearcă să schimbe Europa din interior".

"Sper că alegerile europene din mai ne vor da o mână de ajutor. Altfel, lucrurile vor fi foarte dificile", a declarat liderul eurosceptic.