Premierul Viorica Dăncilă a avut ieri, 17 octombrie 2018, o întrevedere cu Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, reprezentantul Emirului Abu Dhabi, Regiunea de Vest. Viorica Dăncilă a fost însoțită de Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat și de Sorina Pintea, ministrul sănătății.

Viorica Dancila si Hamdan Bin Zayed Al NahyanFoto: Guvern

"Prim-ministrul român a amintit de vizita lui Hamdan Bin Zayed al Nahyan la București, din 17 septembrie 2018. În acest sens, premierul Dăncilă a punctat rolul deosebit de important al unui dialog susținut pentru impulsionarea cooperării dintre mediile de afaceri din cele două state.

Șeful Executivului de la București a subliniat interesul României față de atragerea de investiții emirateze în domenii de interes, precum energie, infrastructură, agricultură, turism, sănătate, învățământ. De asemenea, a amintit demersurile Guvernului referitoare la schimbările legislației în domeniul parteneriatului public-privat, menite să stimuleze investițiile private și să dezvolte proiecte majore de importanță națională.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind teme regionale și internaționale de interes comun. Premierul Dăncilă a reiterat sprijinul României pentru identificarea unei soluții politice a diferendelor din Orientul Mijlociu și Africa, inclusiv în contextul preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului UE, pentru o perioadă de șase luni", mai arată Guvernul.