Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, transmite se află în concediu de odihnă în SUA, acesta fiind programat în urmă cu 6 luni. El a mai spus că solicitările Opoziției de sesizare pe OUG pe legile justiției sunt analizate de Biroul contencios din cadrul instituției.

Victor CiorbeaFoto: Agerpres

"Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie", transmite Avocatul Poporului, printr-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Victor Ciorbea mai precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii între 17-30 octombrie a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

USR, PNL, dar și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-au solicitat, miercuri, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională pe OUG de modificare a legilor justiției.

Ulterior, și Parchetul General a sesizat Avocatul Poporului în cazul ordonanței de modificare a legilor Justiției, cerându-i sesizarea Curții Constituționale.