Un urs care a ajuns pe Autostrada Sibiu – Orăștie a fost accidentat mortal, miercuri, de un șofer care conducea un TIR. Animalul a ricoșat, apoi, într-un autoturism. În urma impactului, nu au existat victime omenești, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, accidentul a avut loc miercuri dimineața, în zona localității Cristian, judeșul Sibiu, pe Autostrada Sibiu – Orăștie. Animalul a fost lovit mai întâi de un TIR, apoi a ricoșat într-un autorism.

„A fost identificat și locul pe unde a escaladat gardul și au identificat și urme pe taluzul drumului. În zonă este o pădure, dar bănuiala este că ar fi venit de la groapa de gunoi din apropiere”, au spus reprezentanții DRDP Brașov, care administrează drumul.

La nici 50 metri de locul incidentului există un ecoduct pentru animale.

Secția Autostrăzi Sibiu a derulat, în ultima lună, un program de reparare, construcție și înlocuire de gard de protecție pe toată lungimea sectorului de autostradă.

În timpul verii, mai multe accidente în care au fost implicați urși au avut loc aproape în aceeași zonă, pe Autostrada Sibiu – Orăștie.