Ordonanța de urgență privind legile justiției a declanșat o dispută în plenul Camere Deputaților, vicepreședintele PSD Eugen Nicolicea cerând să i se taie microfonul liderului USR Dan Barna după ce acesta l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a impus actul normativ pentru a-și concedia procurorul din dosarul Tel Drum. Barna i-a mai cerut liderului PSD, aflat în banca grupului social-democraților, abrogarea OUG 92/2018, moment care l-a înfuriat pe Nicolicea.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

Președintele USR a luat cuvântul, miercuri, la tribuna Camerei Deputaților, și i s-a adresat președintelui PSD, Liviu Dragnea, aflat în fața sa în primul rând al băncilor destinate social-democraților.

„O chestiune de natură personală. O chestiune, de fapt, de colegialitate, dl Dragnea, de solidaritate, până la urmă. Presa spune că prin această ordonanță dvs. v-ați fi concediat, de fapt, procurorul din dosarul Tel Drum și eu nu cred că e așa și din solidaritate cu dumneavoastră vă solicit să cereți Guvernului să abroge această ordonanță”, i s-a adresat Barna lui Dragnea, potrivit Mediafax.

Liderul PSD nu i-a răspuns lui Barna, dar momentul a provocat rumoare în sală.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a cerut staff-ului să îi oprească microfonul lui Barna, lucru care s-a și întâmplat.

„Vă rog să îi tăiați microfonul. Nu vă încadrați în ceea ce înseamnă dreptul la replică. Acesta a fost o șmecherie de care ar trebui să vă fie rușine. Am să propun sancționarea dumneavoastră”, i-a spus Nicolicea lui Barna.

Președintele de ședință a adăugat că incidentul se va „consemna” în fișa de deputat a liderului USR.

„Iar atragerea atenției, pe care v-am făcut-o, se va consemna în fișa dumneavoastră de deputat, așa cum scrie la Regulament”, a conchis Nicolicea.