Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua în discuţie, miercuri, prevederile OUG 92/2018 legate de vechimea procurorilor din Parchetul General, DNA, DIICOT.

Foto:

UPDATE: La discuții sunt prezent procurorul general Augustin Lazăr și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Concret, pe ordinea de zi a şedinţei Secţie pentru procurori, programată să înceapă la ora 10,30, se află solicitările Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism privind interpretarea articolului VII din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 92/2018, potrivit Agerpres.

Articolul prevede că "procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţei de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Noile reglementări din ordonanţa de urgenţă impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Pe agenda CSM figurează și o notă a Direcţiei resurse umane şi organizare privind situaţia delegărilor la Ministerul Public.