Pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva s-a încheiat, iar racla a fost purtată, luni seara, în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane și apoi așezate în biserică. Peste 150.000 de pelerini s-au închinat, în total, la moaștele Sfintei, la Iași, scrie Mediafax.

Pelerini se inchina la racla cu moastele Sfintei ParaschevaFoto: Agerpres

Pelerinajul Cuvioasei Parascheva de la Iași s-a încheiat luni, iar racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva au fost depuse în Catedrala Mitropolitană din Iași, în vreme ce moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina au fost transportate înapoi în Grecia, cu avionul.

În cele cinci zile de pelerinaj, peste 150.000 de credincioși au trecut pe la raclele sfinte, nefiind înregistrat niciun fel de incident.

„Anul acesta, ca și anii trecuți am întâmpinat un număr foarte mare de participanți. Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a asigurat împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne măsurile de ordine și siguranță publică pentru ca accesul la acest pelerinaj să se desfășoare în condiții cât mai bune. Din fericire nu au existat probleme deosebite și nici incidente”, a declarat Alexandru Mormenchi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” din Bacău, care a gestionat pelerinajul Hramul Sfintei Parascheva.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintroduse în catedrala din Iaşi, abia în cursul serii de luni deși organizatorii estimau că procesiunea se va încheia luni la amiază, durata maximă de aşteptare în cele cinci zile de pelerinaj fiind de 18 ore.

Conform organizatorilor, aproximativ 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în cele cinci zile cât a durat cel mai mare pelerinaj din țară și câteva zeci au fost transportate la spital.