Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea „de îndată” a omului de afaceri din Craiova, Dinel Staicu, după ce a respins ca nefondată contestația procurorilor DNA. Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, din care a ispășit aproape opt ani, în dosarul devalizării Băncii Religiilor, potrivit Mediafax.

Dinel StaicuFoto: Hotnews

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, „eliberarea de îndată a condamnatului Dinel Staicu de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, dacă nu este reținut, arestat preventiv sau deținut în altă cauză”.

Magistrații au respins ca nefondată contestația declarată de procurorii DNA și au admis contestația lui Dinel Staicu împotriva sentinței penale pronunțate de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul său.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Dinel Staicu, fostul patron al Universității Craiova, a fost condamnat, la sfârșitul lunii decembrie 2010, la 12 ani de închisoare, de Tribunalul București, în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor. Acesta a a ispășit aproape opt ani de închisoare la Penitenciarul Rahova.

Dinel Staicu a fost acuzat de producerea unei fraude în valoare de 5 milioane de euro.

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată în luna noiembrie a anului 2006, alături de el fiind inculpat și fostul președinte al Băncii Internaționale a Religiilor.

Potrivit procurorilor, Staicu a solicitat și a obținut încheierea unor convenții de cesiune de creanță și a unor contracte de credit, iar banii i-a utilizat în interesul altor societăți pe care le controla.