Doi tineri care consumaseră substanţe etnobotanice au fost găsiţi de poliţiştii locali căzuţi lângă o bancă dintr-un cartier din municipiul Târgu-Jiu, a precizat luni, într-un comunicat de presă citat de Agerpres, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Alexandra Petriţa.

EtnobotaniceFoto: DIICOT

Potrivit sursei citate, din rapoartele întocmite reiese că, în timp ce executau serviciul de patrulare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au fost sesizaţi, prin dispeceratul instituţiei, cu privire la faptul că pe strada Theodor Aman din municipiul Târgu-Jiu se aflau doi tineri căzuţi lângă o bancă.

"În urma verificărilor, agenţii constatatori au procedat la legitimarea tinerilor, ocazie cu care a reieşit faptul că aceştia sunt domiciliaţi în municipiul Târgu-Jiu. Pe parcursul discuţiilor purtate cu aceştia, agenţii constatatori au observat că nu erau coerenţi în vorbire şi nu îşi păstrau echilibrul, aceştia fiind suspectaţi de consumul unor substanţe cu efect halucinogen. De asemenea, asupra lor au fost găsite foiţe de staniol în interiorul cărora se afla un praf brun-verzui şi un cuţit cu o lungime de 30 de centimetri. Substanţele au fost recunoscute de cei doi tineri, iar conform declaraţiilor făcute, acestea erau de tip etnobotanic", se arată în comunicat.