Președintele Klaus Iohannis a fost primit luni, la ora locală 11,00, la Palatul Quirinale, de omologul său italian, Sergio Mattarella, cu ceremonial militar.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

După salutarea drapelului și trecerea în Revistă a Gărzii de onoare au avut loc convorbiri tête-à-tête între cei doi șefi de stat.

Sergio Mattarella a afirmat, în declarațiile care au urmat discuțiilor, că raporturile bilaterale sunt „excelente" și a notat că este vorba de "prima vizita de stat de la întoarcerea (României) la democratie". Klaus Iohannis a declarat, la rândul lui, nu este loc de abordari izolaționiste la nivelul blocului european.

După întâlnirea cu omologul său italian, Iohannis s-a întâlnit cu Giuseppe Conte, preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei.

Este o zi dificilă la Palatul Chigi: între membrii Guvernului există tensiuni cu privire la decretul de lege fiscală. Potrivit unor surse ministeriale citate de agentia ANSA, Luigi di Maio, vicepremier de la Mișcarea 5 Stele, a decis să nu participe la Ședinta de Guvern prevazută luni deși, potrivit acelorași surse, se află la Palatul Chigi.