Câteva mii de persoane venite la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva stau la coadă, după Sfânta Liturghie, să primească sarmale oferite de Primărie în curtea Cantinei de Ajutor Social, scrie Mediafax.

Mii de pelerini la hramul Sfintei Parascheva (arhiva)Foto: Basilica.ro (Oana Nechifor/Doxologia Media)

Aproximativ 60.000 de sarmale au fost oferite pelerinilor imediat după terminarea slujbei de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, mulți oameni venind chiar şi cu două ore mai devreme, pentru a intra printre primii în zona în care au fost aduse oalele cu mâncare.

Sarmalele au fost oferite de administrația ieșeană imediat după terminarea Sfintei Liturghii, de la Catedrala Mitropolitană, porţiile cu mâncare fiind împărţite la Cantina de Ajutor Social, situată la 200 de metri distanţă de lăcaşul de cult. În fiecare an, în 14 octombrie, municipalitatea ieşeană oferă o masă pelerinilor, cu prilejul hramului Sfânta Parascheva.

La ora 14.00, peste 11.000 de pelerini mai aşteptau la cozile formate pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, rândul întinzându-se pe o lungime de peste doi kilometri. Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.