Primăria Capitalei intenționează să ofere servicii medicale ce constau în acordarea unei vize medicale bianuale gratuit, pentru 85.000 de sportivi din București, pe o perioadă de un an, potrivit unui proiect de hotărâre, scrie Mediafax.

Simona Halep si Gabriela Firea pe Arena NationalaFoto: Agerpres

Bugetul multianual al proiectului "Sănătate prin sport" este de aproape 22 milioane de lei, conform proiectului de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor generali în ședința de joi.

Furnizarea serviciilor medicale, respectiv a avizelor medicale, se va face prin Spitalul Clinic Colțea din București.

Beneficiarii proiectului vor fi tineri sportivi, legitimați la cluburile sportive din Capitală, cu vârsta maximă de 18 ani, astfel: 51.000 de copii cu vârste între 5 și 14 ani și 34.000 de copii cu vârste între 14 și 18 ani. Ei trebuie să aibă domiciliul stabil sau viza de reședință în București cu cel puțin 6 luni înainte de înscrierea în proiect.

Ca justificare pentru acordarea acestor servicii, municipalitatea transmite că, la nivelul Capitalei, sunt înregistrate șapte federații sportive, care totalizează 15.836 de sportivi cu vârsta de maximum 18 ani și cel puțin 298 de asociații sportive.

Citește și:Primăria vrea să deconteze benzina pentru părinții care își duc împreună cu mașina copiii la școală