Autoritățile din Grecia nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele accidentului de sâmbătă, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Consulatul General al României la Salonic urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs între orașele Kavala și Salonic, la data de 13 octombrie 2018. (...) Până în acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident", transmite Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că românii afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al consulatului : +30 2310 340088 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +30 6906 479076.

Cel puţin 11 persoane au murit după ce o autoutilitară s-a lovit cu un camion, sâmbătă, pe o şosea din Grecia, anunţă autorităţile elene, citate de site-ul publicaţiei Kathimerini. Accidentul a avut loc pe şoseaua care face legătura între oraşele Kavala şi Salonic, în nordul Greciei.

O autoutilitară care probabil transporta imigranţi extracomunitari veniţi din Turcia s-a lovit frontal cu un camion. În urma impactului violent, ambele vehicule au luat foc.