Președintele american Donald Trump a avertizat Arabia Saudită că va suporta o ”pedeapsă drastică” dacă se confirmă că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul de la Istanbul, scrie Reuters. Ulterior, el a precizat că va discuta despre dispariția jurnalistului cu regele saudit Salman.

Donald TrumpFoto: Flikr

UPDATE: După ce a lansat un avertisment extrem de dur la adresa Arabiei Saudite, Trump a precizat că intenționează să discute despre dispariția jurnalistului cu regele Salman, potrivitThe Guardian. Președintele american a mai spus că guvernul american va afla adevărul în legătură cu ceea ce s-a întâmplat.

Autoritățile americane așteaptă răspunsuri de la cele din Arabia Saudită, în timp ce partea turcă le acuză că refuză să coopereze în derularea anchetei și nu permit accesul în consulatul de la Istanbul.

Avertismentul a fost transmis de liderul de la Casa Albă într-un interviu acordat sâmbătă postului de televiziune CBS.

Khashoggi, un jurnalist saudit, este un proeminent critic al autorităților saudite și rezident în SUA. El a fost dat dispărut pe 2 octombrie, după o vizită la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Trump a mai spus că miza este foarte mare, cu atât mai mult cu cât jurnalistul era reporter.