Trei polițisti din Ploiești sunt anchetați disciplinar după ce au fost filmați acum două zile în timp ce încătușau o femeie care vindea zarzavaturi la colț de stradă și care a refuzat să își strângă produsele de pe taraba improvizată și să îi însoțească la secție.

vanzatoarea ambulanta si politistiiFoto: Captura video

PotrivitObservatorului Prahovean, femeia în vârstă de aproximativ 40 de ani vindea legume și zarzavaturi fără autorizație, pe o tarabă improvizată pe un trotuar din Ploiești, în cartierul Malul Roșu. Aceasta nu avea autorizație și a refuzat să îi însoțească la secție polițiști, moment în care ofițerii au încătușat-o și au dus-o la secție.

Femeia s-a enervat când i s-a spus că va fi dusă la secția de poliție și a început să se certe cu oamenii legii, reproșându-le că nu este singura care își vinde astfel marfa.

Trecătorii au filmat intervenția polițiștilor, care sunt acum cercetați pentru purtare abuzivă. Femeia a fost amendată cu 1.500 de lei pentru comerț ilicit, precum și pentru tulburarea liniștii publice.

În urma imaginilor apărute în spaţiul public, conducerea Inspectoratului a dispus o anchetă atât cu privire la organizarea acţiunii poliţiştilor, cât şi cu privire intervenţia lor”, a declarat Raluca Breazeanu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.