Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus vineri, la Ploiești, că Traian Băsescu „a mințit și furat toată viața”, iar acum dă sfaturi, în contextul în care fostul președinte a făcut lista miniștrilor care ar trebui să fie remaniați, relatează Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

Întrebat de un jurnalist despre declarațiile lui Adrian Țuțuianu, care a vorbit despre PSD ca fiind un „partid de maimuțe”, Eugen Teodorovici a crezut că întrebarea face referire la declarațiile fostului președinte Traian Băsescu, care l-a pus pe lista remaniaților.

„Am crezut că mă întrebați altceva, nu comentez aceste discuții, în fine, repet, sunt chestii care trebuie să fie discutate, tranșate la nivelul CEx-ului (...) nu cred că fac bine nici nouă ca partid (...) astfel de discuții în spațiul public. Am crezut că mă întrebați de ceea ce a spus domnul Băsescu, dar dumneavoastră nu mă întrebați de ceea ce spune un expirat din punct de vedere politic, așa cum e domnul Băsescu, care a mințit și a furat toată viața lui și acum vine să ne dea nouă sfaturi. E bine să se retragă la pensie”, a spus Eugen Teodorovici.

Vorbind despre cine ar trebui să plece din Guvern, Băsescu i-a nominalizat, joi, pe Paul Stănescu – vicepremier, ministrul Dezvoltării, Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor, Pere Daea – ministrul Agriculturii, Dănuț Andrușcă – ministrul Economiei și Rovana Plumb – ministrul Fondurilor Europene.