Un autobuz Ikarus produs în anii 80 s-a rupt în Ploiești, cu călători în el, dar nimeni nu a fost rănit, scriu publicațiile locale Ziarul Incomod și ObsevatorulPh. Ploieștiul are un parc auto vechi pentru transportul de călători, cele mai vechi autobuze și tramvaie având peste 40 de ani. Tot Ploieștiul are și printre cele mai scumpe bilete, recent prețul urcând la 2,5 lei.

Autobuz rupt in PloiestiFoto: Ziarul Incomod

Incidentul s-a produs între stațiile Neajlov și Tanin, pe sensul spre Spitalul Județean. Autobuzul s-a rupt în zona burdufului, avea călători în el, dar au fost coborâți în siguranță.

Mijlocul de transport are o vechime de peste trei decenii, fiind unul dintre cele mai vechi din parcul auto al TCE. Cu toate acestea a fost păstrat în circulație.

"Este vorba de un autobuz foarte vechi, pe care am reusit sa-l ținem în functiune, conform programul de transport impus de Consiliul Local. Nu este singurul mijloc de transport cu o astfel de vechime. Sperăm ca reînnoirea parcului auto să aibă loc cât mai curând astfel încât să nu ne mai confruntăm cu astfel de probleme", a declarat Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiesti, citat de Obsevatorul Ph.

Autobuzul circula pe traseul 5 - Spitalul Județean - Hale Catedrală / Coreco - Cartier Mihai Bravu