Circulația în centrul municipiului Iași se desfășoară cu dificultate, fiind înregistrate blocaje în trafic, după ce peste 150 de autocare, puse la dispoziția pelerinilor care au vrut să participe la hramul Sfintei Parascheva de către Primăria din Voluntari au ajuns în oraș, transmite Mediafax.

Autocarele venite in Iasi din VoluntariFoto: Captura YouTube

Peste 150 de autocare cu pelerini din orașul Voluntari au ajuns la sărbătoarea Sfintei Parascheva din Iași, traficul fiind aproape paralizat pe mai multe segmente de drum din oraș.

O porțiune de drum, situată între Podu Roş către Podul de Piatră, a fost închisă circulației pentru a putea fi parcate autocarele venite cu pelerini.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu zecile de autocare blocate pe Splaiul Bahluiului, aproape de centrul orașului, care au creat haos în traficul ieșean.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Iași, Anca Vînjac a declarat că au fost luate măsuri suplimentare pentru dirijarea traficului în zonele respective.

“Au fost luate măsuri speciale în această perioadă. Polițiștii se află în trafic pentru monitorizare și dirijare a traficului”, a spus Anca Vînjac.

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a scris pe Facebook că au plecat la Iași cu 153 de autocare peste 7000 de pelerini pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parscheva care este și ocrotitoarea Orașului Voluntari.