Ministerul de Externe al Rusiei intenţionează să creeze o comisie de experţi ruso-română pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, potrivit agenției Tass, preluată de Rador.

Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a MAE rusFoto: mid.ru

Crearea acestei comisii este prevăzută în Memorandumul pe care Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova planifică să-l semneze cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi România.

„Programul forumului dedicat acestui jubileu include şi desfăşurarea unui simpozion ştiinţific internaţional cu participarea unor renumiţi oameni de ştiinţă ruşi şi români. Este planificată semnarea Memorandumului de cooperare între Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova. Acesta prevede crearea unei comisii de experţi ruso-române pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural”, a precizat diplomatul rus.

„Astfel, va fi creată o platformă de dialog între cercurile ştiinţifice din Rusia şi România, în cadrul căreia vor fi discutate inclusiv paginile complicate ale istoriei, precum şi o serie de probleme actuale ale relaţiilor bilaterale moderne”, mai spus Maria Zaharova.