​DOCUMENT EXCLUSIV Parteneriatele civile se încheie în fața notarului / Partenerii de același sex nu pot adopta copii, împreună sau separat / Textul integral al proiectului de lege privind parteneriatul civil (variantă de lucru)

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Joi, 11 octombrie 2018, 11:43 Actualitate | Esenţial


Marsul Diversitatii
Foto: USER UPLOADED
 documente
(11 Oct 2018) DOC, 53KB
Parteneriatele civile se vor încheia în fața notarului public, iar adopțiile, împreună sau separat, de către parteneri de același sex, sunt interzise, potrivit versiunii de lucru a proiectului de lege privind parteneriatul civil, document obținut de HotNews.ro. Draftul actului normativ, elaborat pornind de la un proiect lansat de CNCD, va fi discutat de către parlamentari începând de săptămâna viitoare. 

Parteneriatele civile pot fi încheiate între persoane de același sex, dar și de către persoane de sex diferit. 

Reglementările propuse vin ca urmare a deciziei Curții Constituționale în cazul Coman-Hamilton, care practic obligă legiuitorul să ofere recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și obligațiilor persoanelor de același sex care formează un cuplu. CCR a decis că „un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual”, se arată în documentul CCR. În acest sens, Curtea precizează totodată că  „persoanele de același sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-și exprima personalitatea în interiorul acestor relații și de a beneficia, în timp și prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare”.

De asemenea, în cazul persoanelor de sex diferit care nu optează pentru căsătorie se acoperă sfera reglementării drepturilor patrimoniale. 

Totodată se propune o soluție în cazul căsătoriilor între persoane de același sex, încheiate în străinătate. Mai exact, potrivit proiectului de lege, acestea beneficiază de totalitatea drepturilor și obligațiilor pe care le au cuplurile de același sex care au încheiat un parteneriat civil în România.

Consultă aici textul integral al draftului de  proiect de lege privind parteneriatul civil

Esențial:

1. Parteneriatul civil se încheie în fața notarului public și este este asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de același sex în scopul organizării vieții lor comune ca viață de familie prin înregistrarea la Registrul de stare civilă.

2. Parteneriatul civil poate fi încheiat cu îndeplinirea următoarelor condiţii: 
- partenerii au împlinit vârsta de 18 ani;
- cel puţin unul dintre parteneri este cetăţean român sau este cetăţean străin sau apatrid cu reşedinţa în România de cel puțin 1 an;
- nici unul dintre parteneri nu este căsătorit sau înregistrat ca partener civil;
- partenerii nu sunt rude în linie dreaptă, nici în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

3. Fiecare partener îşi păstrează numele avut înaintea încheierii parteneriatului civil. 

4 Convenția referitoare la regimul comun al bunurilor este înscrisul încheiat în formă autentică în fața notarului public, cu consimțământul liber al celor doi parteneri, care poate fi realizat în orice moment al parteneriatului civil. În lipsa unei convenții care stabilește regimul comun al bunurilor, respectiv al bunurilor proprii, fiecare dintre parteneri este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea parteneriatului civil, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.

5. Partenerii sunt asimilaţi soţilor în materia: asistenţei sociale, asigurărilor sociale, asigurărilor de sănătate, drepturilor pacientului, accesului la servicii, impozitelor şi taxelor, prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a altor fapte de natură penală sau contravenţională săvârşite asupra unui membru de familie.

6. Partenerii din parteneriatul civil între persoane de același sex nu au dreptul la adopție, împreună sau separat. 

7. În cadrul parteneriatului civil între persoane de sex diferit partenerii sunt asimilaţi soţilor în ceea ce priveşte stabilirea filiației firești față de copii, respectiv autoritatea părintească cu privire la copiii născuţi în timpul parteneriatului civil.

8. Cuplurile care au încheiat parteneriate civile în mod legal pe teritoriul altor state beneficiază de recunoașterea statutului lor pe teritoriul României și de aceleași drepturi și obligații ca și cuplurile care au încheiat un parteneriat civil în România. Căsătoriile între persoanele de același sex legal încheiate pe teritoriul altor state beneficiază de totalitatea drepturilor și obligațiilor pe care le au cuplurile de același sex care au încheiat un parteneriat civil în România.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


8665 vizualizari

 • +4 (52 voturi)    
  De ce nu in fata ofiterului (Joi, 11 octombrie 2018, 11:53)

  Aspus [utilizator]

  de stare civila? Ca ala e job-ul lui, sa legalizeze parteneriate, casatorii etc. Ce s-ar intampla cu un copil pe cere ar putea sa-l aiba un cuplu de homosexuali? La cuplul de femei este simplu de facut iar la barbati, sa zicem, dintr-o casatorie anterioara cu o femeie?
  • +6 (16 voturi)    
   ca nu e casatorie! (Joi, 11 octombrie 2018, 12:53)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Aspus

   legea nu prevede. dar poate legea de protectie a copilului stabili
   • 0 (2 voturi)    
    Pai cred ca asta intreaba (Vineri, 12 octombrie 2018, 9:03)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    De ce nu e inca o "liniuta" adaugata la atributiile sale, pentru ca ar avea mai mult sens decat la notar
    • 0 (0 voturi)    
     Mai putina birocratie (Vineri, 12 octombrie 2018, 12:00)

     titiacs [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

     La notar te programezi sau poti merge direct , pe cind la Ofiterul "Civil de Stare" stai pina intzarca balaia !
  • -13 (53 voturi)    
   Uite de asta: (Joi, 11 octombrie 2018, 13:22)

   reiand [utilizator] i-a raspuns lui Aspus

   Pentru că a forța ofițerii de stare civilă să oficieze căsătorii între doi bărbați ar fi prea de tot... deocamdată. Urmează și pasul ăsta, stai liniștit. După care umează datul afartă al celor care refuză. Așa se impune dictatura aspra conștiinței, pas cu pas :)
   • +8 (22 voturi)    
    Ofițerii de stare civilă... (Joi, 11 octombrie 2018, 14:36)

    anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui reiand

    sunt funcționari publici care aplică legea în vigoare. În esență nimeni nu-i forțează să facă nimic - dacă nu vor să aplice legea, pot să demisioneze.
    Să spui că ofițerii de stare civilă vor fi forțați să oficieze căsătorii e ca și cum ai spune că pompierii sunt forțați să stingă incendii.
   • +11 (23 voturi)    
    dictatura asupra constiintei (Joi, 11 octombrie 2018, 15:17)

    Ord [utilizator] i-a raspuns lui reiand

    este sa ingradesti drepuri unor persoane majore care se iubesc sau sa lasi un copil sa stea in orfelinat. Daca tot "o ardem" moral, de ce CPF sau alte organizatii sau partide ce lupta pentru familie nu usureaza metodele de adoptie si de ce nu se inghesuie familiile traditionale sa infieze amaratii aia de copii. Aici e problema, nu ca s-ar putea ca... s-ar putea si un metorit sa vina peste noi intre timp ce ne tot gandim la probleme si nu se actioneaza concret.
   • -7 (27 voturi)    
    asta a fost manipulara (Joi, 11 octombrie 2018, 15:33)

    GigiKent_ro [utilizator] i-a raspuns lui reiand

    asta a fost manipularea USR / Rezist... nu iesiti la referendum ca nu schimbati nimic. Daca trecea referendumul asta nu se intampla in romania... sunt curios ce mai mint acum. Sau se dau de partea lui Dragnea :))))
    • -8 (18 voturi)    
     ce se intampla e normal (Joi, 11 octombrie 2018, 17:30)

     Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui GigiKent_ro

     prin prisma rezultatului referendumului. Daca ar fi iesit 40-50% la vot, politicul nu ar fi avut niciodata curajul sa puna pe tapet o astfel de lege, o tineau acolo la sertar inca o vreme.
     Nu are PSD nicio vina ca suntem o natie de prosti boicotarzi.
  • +7 (9 voturi)    
   Da' ce-are notaru? (Joi, 11 octombrie 2018, 14:32)

   anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui Aspus

   Din câte văd e o regulă care se aplică atât pentru persoanele gay cât și pentru persoanele hetero care vor să încheie această convenție. În esență parteneriatul civil evită o serie de formalități inutile, reglementând în principal elementele de bază ale traiului în comun. Mergi când vrei la notar cu partenera/partenerul, semnezi și gata! Mie mi se pare ideal.
  • +7 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 11 octombrie 2018, 18:29)

   [anonim] i-a raspuns lui Aspus

 • +26 (36 voturi)    
  Tot e ceva neclar (Joi, 11 octombrie 2018, 11:54)

  BEDE [utilizator]

  În prezent nu este nicidecum obligatoriu ca un bărbat să fie căsătorit pentru a putea adopta un copil. Tot așa, nu este obligatoriu să fie căsătorită o femeie pentru ca să poată adopta un copil. Prin urmare, orice homo sau lesbi care are starea civilă necăsătorit(ă) poate adopta un copil dacă vrea. Deci, nu se poate ca un homo sau lesbi să nu aibă dreptul la adopție. Că doar orientarea sexuală de homo sau lesbi nu este trecută în nici un act de stare civilă.
  Și dacă eexistă un parteneriat civil încheiat la notar, poate oare acesta să fie actul prin care să nu li se permită să adopte un copil?
  Și dacă, să zicem, un homo sau o lesbi a adoptat deja un copil cu câtva timp în urmă și apoi încheie un asemenea act de parteneriat civil, ce se întâmplă atunci? Înseamnă că pierde copilul pe care l-a adoptat? Dar, dacă este să fie așa, atunci este oare bine pentru copil să fie despărțit de persoana sau persoanele cu care s-a obișnuit de câțiva ani?
  Iată că sunt ceva lucruri neclare în această propunere.
  • +23 (35 voturi)    
   O lesbi il face (Joi, 11 octombrie 2018, 12:13)

   Aspus [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   se "scarbeste" o noapte sau se duce la doctor sau banca de sperma etc atunci ce face statul desparte mama de copil?
   Chesti acum infiatul copiilor este o tampenie ca nicaieri, dupa cum ai observat si tu, nu scrie pe vre-un act orientarea sexuala.
   Multe hibe.
   • +4 (18 voturi)    
    Si eu sunt curios ce se intampla (Joi, 11 octombrie 2018, 12:50)

    banel [utilizator] i-a raspuns lui Aspus

    E posibil ca o persoana care are copil sa nu poata incheia parteneriat civil tocmai prin aceasta interdictie din lege.

    Oricum, la ce mentalitati am vazut in campania asta de referendum, e bine ca o vreme homosexualii sa nu poata adopta copii.
    • +6 (18 voturi)    
     d c e bine?! (Joi, 11 octombrie 2018, 15:02)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui banel

     pentru ca o sa-i ardem pe rug?A inca traim in 1700?!
     • +9 (9 voturi)    
      Vor fi batjocoriti (Joi, 11 octombrie 2018, 16:14)

      banel [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      De catre copiii crescut in familii "traditionale".
  • +17 (55 voturi)    
   Eu altceva nu inteleg (Joi, 11 octombrie 2018, 12:25)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   ...de ce e teama asta ca un copil sa fie crescut de un cuplu homosexual (femei sau barbati)? Este vreun studiu care arata ca treaba e "nashpa" daca sunt crescuti asa? Eu prefer ca un copil sa traiasca intr-un cuplu armonios homosexual decat in centru de plasament, orfelinat sau familii de betivani scnadalagii.
   • -10 (32 voturi)    
    ca e prozelitism (Joi, 11 octombrie 2018, 12:55)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    d-aia!
   • -6 (44 voturi)    
    pai (Joi, 11 octombrie 2018, 13:11)

    hamham [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    eu prefer ca un copil sa traiasca intr-un cuplu armonios heterosexual decat sa traiasca intr-un cuplu armonios homosexual. nu de alta, dar 2 mame isterice, cu ciclul sincronizat, il termina pe-un baiat.
    are nevoie de-un tata cu care sa se joace fotbal,nu cu care sa mearga la shopping de chiloti curucubeu.
    • +11 (21 voturi)    
     pai (Joi, 11 octombrie 2018, 13:57)

     alex..i [utilizator] i-a raspuns lui hamham

     Si eu prefer ca un copil sa traiasca o viata fara prea multe griji, sa poata merge la scoala, sa nu rabde de foame, sa nu fie abuzat de parinti, sa nu mearga la spital cu o boala si sa se intoarca cu doua.
     Dar astea-s pe planul doi.. mai intai hai sa ne asiguram ca are un tata cu care sa joace fotbal, si o mama care sa aiba ciclul doar cand pot fugi tatal si copiii in vacanta.
    • +6 (16 voturi)    
     daca stiti sa cititi, (Joi, 11 octombrie 2018, 13:57)

     dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui hamham

     alternativa era "cuplu armonios homosexual decat in centru de plasament, orfelinat sau familii de betivani scadalagii." si nu ceea ce scrieti dvs. Gata, nu mai sint orfelinate, nu-i asa ?
     • +12 (18 voturi)    
      astia habar nu au... (Joi, 11 octombrie 2018, 15:07)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dinfranta

      cum e sa cresti in orfelinate...
      dar na... "homosexuali rai" atata stiu!
      • -7 (9 voturi)    
       Altul cu ”orfelinatul”! (Joi, 11 octombrie 2018, 17:10)

       Namalas [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

       Bă, voi uzitați niște replici clișeu, total rupte de realitatea socială. O tot lălăiți cu orfelinatele! Nu mai există de zece ani. 80% din copiii abandonați sunt crescuți în familii maternale. Au mai rămas 18.000 de copii în sistem, care trăiesc în centre rezidențiale și în case familiale, în condiții pe care mulți comentatori de pe aici nu le au acasă. Deci schimbați placa.
       • +7 (7 voturi)    
        mai citeste (Joi, 11 octombrie 2018, 17:43)

        dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

        https://stirileprotv.ro/stiri/social/orfelinatele-comuniste-inca-functioneaza-desi-guvernul-a-promis-desfiintarea-lor.html
       • +2 (2 voturi)    
        ba omule... (Vineri, 12 octombrie 2018, 10:57)

        liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

        mananci kkt!

        stiu pe cineva care lucreaza in domeniu si stiu foarte bine cum e cu asistentele maternale si cu oprfelinatele!

        also sa spui ca mult iau conditii excelente acasa la asistentele maternale e o aberatie mai mare decat tine... (presupunand ca ai vreo 200 de kile ...).
        Cam cat de misto crezi ca sunt conditiile alea in momentu in care un asistent maternale platit cu vreo 600 lei (nu mai stiu exact suma, da pe undeva pe acolo)?!

        nu mai vorbi din auzite ca vorbesti aiurea! also deformezi GRAV adevarul ca sa te dai ca ai dreptate...

        daca vrei ma interesez mai precis cum e cu AMP (ar trebui sa stii ce inseamna la cat de destept te dai), cat primesc exact etc... dar nu cred ca are rost... pentru mine e clar ca habar nu ai ce vorbesti!
     • -8 (12 voturi)    
      Hai, n-o mai vânturați! (Joi, 11 octombrie 2018, 17:06)

      Namalas [utilizator] i-a raspuns lui dinfranta

      Nu mai există ”orfelinate” în România de zece ani. Din cei 50 de mii de copii abandonați ai țării, 40 de mii sunt deja în familii surogat. Manipulați, băieți, manipulați! Fix de asta aveam nevoie urgentă de căsătorii homosexuale, că rămâneau bieții copii în orfelinate, bătuți, abuzați, înfometați și fără radieră în ghiozdan. (De când n-ați mai vizitat un centru rezidențial pentru copii? Că așa se numesc de vreo cinci ani, voi pe ce lume trăiți?)
      • +8 (12 voturi)    
       Ba mai ai 20000 in orfelinate (Joi, 11 octombrie 2018, 17:24)

       Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

       Si destule spitale au camera cu copii parasiti sau luati de la parinti brutali. Copii legati de ieslea la vaci toata viata lor, copii hraniti numai cu lapte pana la 7 ani care nu pot merge, copii atat de batuti ca is mai mult animale decat oameni. Informeaza-te, vezi unde is si fa o vizita. O sa te ingrozesti. Familie Traditionala Armonioasa my assss.
      • +8 (8 voturi)    
       mai informeaza-te (Joi, 11 octombrie 2018, 17:41)

       dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

       http://www.ziare.com/vlad-alexandrescu/ministrul-culturii/cum-arata-in-2018-fostele-orfelinate-ale-romaniei-care-ingrozeau-acum-30-de-ani-occidentul-a-tine-un-copil-acolo-cred-ca-echivaleaza-cu-incalcarea-conventiei-onu-impotriva-torturii-1497175
      • +7 (7 voturi)    
       cine trebuie "sa schimbe placa ?" (Joi, 11 octombrie 2018, 17:50)

       dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

       https://ciao.ro/orfelinatele-din-romania-sunt-lagarele-zilelor-noastre-ce-lucruri-terifiante-patesc-copiii-lasati-acolo/
      • +2 (2 voturi)    
       vezi comentariu meu de mai sus... (Vineri, 12 octombrie 2018, 10:58)

       liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

       tu nui inteleg nici macar de unde iei aceste informatii...

       dar aberezi GRAV!!!

       cum8 ziceam si mai sus cunosc pe cineva din sistem si mananciu rahat cu vidanja!
    • +12 (20 voturi)    
     Oricine ar prefera... (Joi, 11 octombrie 2018, 14:02)

     Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui hamham

     ...ca un copil sa creasca intr-un cuplu armonios heterosexual. Mai ales in Romania, unde copilul unui cuplu de gay ar deveni victima bullying-ului, in special la scoala si in special din partea colegilor lor crescuti "cu popa" (a se citi "in familii habotnice").

     Problema insa este alta: scotandu-i din calcul pe copiii nascuti intr-un cuplu hetero si pe cei adoptati de un cuplu hetero, tot mai raman o gramada de copii ai caror parinti au murit sau pur si simplu i-au abandonat. Ce facem, ii dam pe mana statului, care ii institutionalizeaza pana la 18 ani si apoi ii arunca in strada, sau le permitem o viata macar partial normala, intr-o familie homosexuala?
     • +7 (11 voturi)    
      da... (Joi, 11 octombrie 2018, 15:08)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

      o sa fie victima bullyingului pentru ca profesorii si multi elevi de la scoala sunt crescuti cu o mentalitate de evu mediu...
    • +11 (15 voturi)    
     aham.... (Joi, 11 octombrie 2018, 15:06)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui hamham

     auzi crestinule
     dar ce parere ai despre parintii plecati in strainatate?!
     nici aia nu ar trebui sa aiba copii?!
     sau mamele.tatii singuri?!

     habar nu ai despre ce vorbesti... am cunoscut homosexuali (gay mai exact) si din vreo 4 sau 5 doar la unu iti puteai da seama ca nu e hetero din comportament... la restu de 3-4 habar nu aveai! asa ca te rog lasa cliseele despre homosexuali! traieste in realitate , nu in ce vezi la tv sau prin ziarele de propaganda!
    • +6 (10 voturi)    
     Pai... (Joi, 11 octombrie 2018, 17:03)

     Anna O. [utilizator] i-a raspuns lui hamham

     ... problema e armonia, zic eu. Pentru aia nu se poate face referendum.
     Nu uitati ca exista foarte multe mame singure, deci chestia aia cu jucat fotbal cu tata e pentru foarte multi copii o utopie.
    • +5 (9 voturi)    
     Spune-le asta celor 70000 de orfani (Joi, 11 octombrie 2018, 17:20)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui hamham

     si 250000 care traiesc cu bunicii, alte rude sau vai de capul lor, toti din familii traditionale armonioase.
   • -8 (12 voturi)    
    Pentru ca studiile arata un impact negativ asupra (Joi, 11 octombrie 2018, 14:27)

    adrianhn [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    copiilor? Dar sunt ignorate de cuplurile gay e ok. Instabilitatea cuplurilor gay vs cuplurile normale e mult stiuta studiata ... un simplu google search te va informa mai mult. SI acest lucru se rasfrange si asupra copiilor.

    Anyway.

    2. A study of 174 primary school children in Australia (Sarantakos 1996) compared the social and educational development of 58 children living in married families, 58 living with cohabiting heterosexuals, and 58 living in homosexual unions. The authors found that married couples offer the best environment for a child's social and educational development, followed by cohabiting heterosexual couples and lastly by homosexual couples.

    3. In a study (Goldberg 2007) of 36 adults raised by lesbian, gay, and bisexual (LGB) parents, 15 of them (42%) described challenges relating to their ability to trust other people.
    • +4 (6 voturi)    
     Daca tu ai incredere in cineva (Joi, 11 octombrie 2018, 17:26)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

     esti delusional sau conditionat. Trust no one badicule ca nu stii cine te fuce pe la spate.
   • +5 (11 voturi)    
    din cate stiu eu... (Joi, 11 octombrie 2018, 15:03)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    studiile au aratat ca o familie homosexuala nu afecteaza copilul negativ...
    dar na./.. suntem o tara care traieste in 1500.... nu ma mira nimic!
  • -6 (16 voturi)    
   hei (Joi, 11 octombrie 2018, 13:47)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Astea sunt discutii inutile care au avut loc si in Vest si pana la urma a fost cum au vrut ei adica homosexualii vor avea dreptul sa faca si sa aiba copii cu cine vor. O data deschisa cutia Pandorei...
   • +2 (2 voturi)    
    scuze... (Vineri, 12 octombrie 2018, 11:02)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui john70

    s-a umpllut vestul de homosexuali sau depravati?!
    am fost de curand la amdsterdam si nu prea-ti dai seama care-s homosexuali pe strada, lumea isi vede de treaba lor, natalitatea nu s-a prabusit, nu te f in c nimeni pe strada....
    e perfect normal...
    nustiu ce aveti voi impresia ca o sa se prabuseasca lumea asta odata cu hoimosexualii...
    eu in locu vostru asi citi si finalul povestii cu sodoma si gomora (Hint: se termina cu Lot si fiicele...)
  • +3 (5 voturi)    
   corectie... (Joi, 11 octombrie 2018, 15:00)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   e gay si lesbi...
   homo descrie ambele (gay si lesbi)

   in rest... ai dreptate

   dar legea e facuta de mafiotul de la bor si de mafiotul din psd... amandoi avand impresia ca o sa li se ierte pacatele prin care au furat ca-n codru si si-au batut joc de tara daca nu lasa homosexualii sa adopte!
 • -10 (42 voturi)    
  cand va spuneam (Joi, 11 octombrie 2018, 12:00)

  mmmircea [utilizator]

  ca referendumul e o perdea de fum si o masura de siguranta ca sa nu explodeze brusc mamaliga la vederea parteneriatului civil, voi va faceati ca nu intelegeti. Uite si miza din spatele referendumului pentru familie. Indiferent ca ar fi trecut sau nu acest referendum, Tariceanu si Dragnea tocmisera deja parteneriatul civil. Interesant ar fi sa intelegem cat au incasat ca sa sustina aceasta initiativa, ca doar nu ii banuieste nimeni ca o fac gratis, dintr-o intelegere prea profunda a drepturilor omului.
  • +10 (18 voturi)    
   Proiectul de lege e mai vechi (Joi, 11 octombrie 2018, 12:37)

   keres [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   E necesar dupa decizia CCR.
  • +2 (10 voturi)    
   Mă lași! (Joi, 11 octombrie 2018, 12:38)

   BEDE [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Tăriceanu și Dragnea au principala grijă să-și aservească complet justiția și să fie siguri că nimeni nu-i va ancheta vreodată pentru ceea ce au făcut. Iar lucrul acesta încă nu le-a reușit deplin.
   Aceste chestiuni cu parteneriatul civil sunt lucrarea altor forțe. Și, cumva, cumva, tot trebuie să fie reglementate aceste relații. Exact cum? Aceasta nu pot spune pentru că nu am experiență în domeniul juridic, însă, cum sunt obișnuit să analizez lucrurile, nu se poate să nu observ când câte o lege are niște chestiuni neclare, interpretabile și/sau ambigue.
  • +3 (23 voturi)    
   Asa si? (Joi, 11 octombrie 2018, 12:47)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Daca Gheorghe il ia ca partener pe Vasile, care e problema? O dadeati pe aia cu copiii...uite ca n-o sa aiba voie.

   Dar stii care e partea misto, ca pana la referendumul asta parteneriatul civil nu exista pe agenda niciunui partid. Acum are sanse mari sa se materializeze, deci felicitari, le-ati facut homosexualilor un mare bine!
  • +4 (6 voturi)    
   asta a spus dinainte dragnea... (Joi, 11 octombrie 2018, 15:09)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   daca nu esti la curent cu stirile ce sa-ti fac...
 • +11 (17 voturi)    
  Drept la mostenire? (Joi, 11 octombrie 2018, 12:01)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Drept la mostenire nu exista?
  • +7 (11 voturi)    
   presupun ca da. (Joi, 11 octombrie 2018, 12:18)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   decizia CCR face referire vaga la toate drepturile si indatoririle, asa ca voi presupune ca in timp va fi vorba si despre mostenire si multe altele care nu sunt explicit restranse.

   dar mi se pare problematic ca nu au specificat clar ca partenerii civili beneficiază de exact aceleasi drepturi ca orice familie. asta ar fi simplificat mult lucrurile, nu mai trebuia rezolvata fiecare problema in parte, daca un drept se aplica unui cuplu casatorit se aplica si partenerilor civili. de asemenea, mi se pare problematic ca exprimare discrimineaza pe criterii de preferinte sexuale, parteneriatul civil ar trebui sa fie un drept al tuturor cetatenilor, nu doar unei minoritati sexuale (la fel ca toate legile in puii mei, ar trebui sa fie generice, nu sa se aplice unui grup specific de cetateni).
  • +4 (4 voturi)    
   pai nu e (Joi, 11 octombrie 2018, 12:36)

   Adri4n [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   articolul 4?
 • +6 (36 voturi)    
  Pozitiv pt Romania (Joi, 11 octombrie 2018, 12:10)

  animatron [utilizator]

  O afirmasem acum catva timp intr-un comentariu, se pregatea acel document si astfel Romania va intra intr-un club foarte restrans (circa 10% din statele lumii) care accepta sa legalizeze relatii in afara casatoriei, inclusiv intre persoane de acelasi sex.

  E un act de echitate in privinta drepturilor patrimoniale si beneficiilor sociale ale tuturor celor aflati intr-o relatie de "viata de cuplu/familie" dar care nu sunt casatoriti.

  Demersul va ajuta foarte mult si modificarea perceptiei publice legata de cuplurile formate din persoane de acelasi sex, parteneriatul civil fiind o evolutie remarcabila intr-o societate conservatoare moral cum e cea romaneasca.

  Romania va puncta si la capitolul imagine externa, in interiorul UE, lobby-ul lgbtq.., activ in Europa, va avea mai putine motive sa agreseze mediatic tara noastra.

  In rest lumii perceptia nu va fi la fel de buna, vom avea critici violente dinspre propaganda "iliberala" venita din Ungaria, dinspre cea rusa interesata sa atace imaginea Romaniei in R.Moldova, dinspre lumea islamica.

  O astfel de lege poate contribui la pacea sociala in Romania, la o intarire a unitatii nationale, la o mai buna rezilienta in fata adversarilor externi care spera in continuare sa ne divizeze si sa ne alature cumva grupului "iliberal" din UE.

  Referendumul, esuat, a fost o initiativa populista, romanii au inteles jocul politic, au sanctionat clar un lider de partid si au refuzat sa aprobe fara sa fie informati indeajuns asupra acestei chestiuni de alegere civilizationala.
  • -4 (32 voturi)    
   Pe bune? (Joi, 11 octombrie 2018, 12:20)

   Bka [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   "O astfel de lege poate contribui la pacea sociala in Romania, la o intarire a unitatii nationale, la o mai buna rezilienta in fata adversarilor externi care spera in continuare sa ne divizeze si sa ne alature cumva grupului "iliberal" din UE."

   Nu stiu daca esti postac sau nu, dar cred ca nu realizezi ce ineptii ai putut debita in aceasta fraza.
  • +4 (8 voturi)    
   Ungaria are parteneriate (Joi, 11 octombrie 2018, 12:36)

   keres [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Deci nu cred ca vor fi critici de acolo si oricum cui ii pasa de ce zice Ungaria ?
  • -6 (6 voturi)    
   . (Joi, 11 octombrie 2018, 15:35)

   GigiKent_ro [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   cand terminam cu dat drepturi la gay poate ne apucam si noi sa facem ceva constructiv
 • -10 (24 voturi)    
  romani sunt facuti (Joi, 11 octombrie 2018, 12:12)

  Kosmos [utilizator]

  intelgigent de catre jmekeri.. pe aceeasi tactica s-a devalizat toata economia
 • -4 (38 voturi)    
  Pas cu pas (Joi, 11 octombrie 2018, 12:18)

  lgeu [utilizator]

  Art.1

  (2) Parteneriatul civil reprezintă asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de același sex în scopul organizării și protejării vieții lor comune ca viață de familie.

  Cum adica ca viata de familie?
  DE CE sa se numeasca viata de familie, daca ei sunt parteneri civili?

  Cred ca stiu: pentru ca urmatorul pas e legalizarea casatoriei si intre persoane de accelasi sex.

  Dar parca se zicea ca ei nu au nevoie, nu doresc legalizarera casatoriei, de accea acest referendum a fost inutil si boicotat;

  Ei uite ca nu e chiar asa :)
  • +4 (20 voturi)    
   Prea complicat (Joi, 11 octombrie 2018, 13:30)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui lgeu

   Pentru unii familia rămâne doar Gigel și Maria. Daca Maria are un copil și nu e măritata, aia după tine nu e familie. E parteneriat civil probabil. Nu are importanta denumirea , importanta e iubirea. Parca ar fi un slogan PSD-ist. Ti-e frica ca o sa te însori din greșeala cu un bărbat? Nu ești sigur pe sexualitatea ta? Sau ești încă în dulap și ti-e frica sa ieși afara? Si ar mai fii întrebări dar mai sunt și zile .. când plouă.
 • -4 (28 voturi)    
  discriminare (Joi, 11 octombrie 2018, 12:28)

  Mazeta [utilizator]

  Incestuoșilor nu le este îngăduit să facă parteneriat civil. #iubireanusevoteaza
  • +6 (6 voturi)    
   ba pardon (Joi, 11 octombrie 2018, 15:00)

   Adri4n [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   aia sunt deja familie. ce vrei mai mult?
  • +3 (5 voturi)    
   De ce injuri incestuosii ? (Vineri, 12 octombrie 2018, 2:45)

   veratec [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Asa ai aparut tu.
 • +6 (18 voturi)    
  Partenerii de același sex nu pot fi opriți (Joi, 11 octombrie 2018, 13:10)

  hic sunt leones [utilizator]

  să adopte decât dacă se extinde interdicția la nivelul cuplurilor heterosexuale care încheie parteneriate civile și la nivelul persoanelor singure, ceea ce ar fi neconstituțional.
 • -8 (20 voturi)    
  Bumerang (Joi, 11 octombrie 2018, 13:19)

  reiand [utilizator]

  Progresiștii se joacă cu focul, forțarea lucrurilor o să se întoarcă împotriva lor ca un bumerang, cum s-a întâmplat în State. Noi suntem doar un pic mai decalați, ca de-obicei. Abia aștept să-i văd atunci :)
 • +12 (14 voturi)    
  Despre adopții (Joi, 11 octombrie 2018, 13:44)

  Alui [utilizator]

  1. Regimul adopțiilor e stabilit de legea 273/2004, e absurd sa bagi prevederi despre același lucru in 100 de legi. Inițiatorii sunt amatori!
  2. Prevederea ca doi parteneri sa nu poată adopta e absurda și clar neconstituțională, din moment ce exact aceeași oameni pot adopta dacă nu sunt înregistrați ca parteneri civili.
  3. Înregistrarea se face la notar. E o înțelegere între doua părți. Nu văd cum statul poate verifica o asemenea înregistrare la toți notarii din țara, nu văd o prevedere despre un registru național.
  4. Dreptul de a adopta ar trebui stabilit numai in funcție de competentă și capacitatea persoanei de a creste un copil in cele mai bune condiții pentru el. Da, pot fi homosexuali, lesbiene mai bine pregătiți decât mulți heterosexuali pentru a crește copii.
  • +4 (6 voturi)    
   Este foarte corect ce spui (Joi, 11 octombrie 2018, 15:24)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   cu atat mai mult cu cat niciun notar nu va putea refuza in mod legal incheierea unui parteneriat civil intre doua persoane de acelasi sex in conditiile in care unul dintre parteneri sau chiar amandoi vin in parteneriat cu copii infiati anterior datei de oficializare a parteneriatului.
 • +2 (4 voturi)    
  ambiguu (Joi, 11 octombrie 2018, 14:47)

  DanBlinded [utilizator]

  Ca orice inscris iesit din mintea PSD-ALDE, propunerea e proasta. Nu proasta in esenta sau ca idee. Ci proasta ca executie. Oricum ai fi, pro sau contra, putem cadea de acord ca e atat de subtire exprimarea, si atat de amatorista, incat pare ca e doar o perdea de fum. Cum a spus Alui, mai sus, Initiatorii sunt amatori. Chiar nu mai sunt specialisti in drept in Romania? Textul asta nu face decat sa deschida o alta cutie a Pandorei. Ne vom certa aiurea pe fiecare virgula si sinonim.
 • +3 (7 voturi)    
  deci referendumul a fost degeaba... (Joi, 11 octombrie 2018, 14:58)

  liviu_ [utilizator]

  nevalidarea referendumului inseamna ca NU suntem o tara de homofobi, iar voi dati lege impotriva vointei poporului.... bine vb de un referendum amanat 10 ani... nustiu d c ma mira...

  also... d c ati mai avut nevoie de referendum daca puteati interzice "sperietorile" cu care ati marjat la referendum printr-o lege, aud?! aaaaa pt ca vroiati sa faceti o autofelatie si sa aratati cat de mult va iubeste boborul....

  "Partenerii din parteneriatul civil între persoane de același sex nu au dreptul la adopție, împreună sau separat. " intrebare, ce ma opreste sa adopt ca homosexual un copil si APOI sa fac un parteneriat civil?! asta doar daca nu interzicem persoanelor singure sa adopte ,,, ceea ce ar fi PROFUND discriminatoriu!!!

  PS: sunt CONVINS ca acelor copii lasat de familia traditionala prin tomberoane sau maternitati le este mult mai bine in catele de copii, stant 5 in pat, suportant violentele alora mai mari etc etc decat in familii homosexuale!
 • +3 (5 voturi)    
  Cand nu ai de lucru. (Joi, 11 octombrie 2018, 15:20)

  GrigAl [utilizator]

  Amatorism. Adoptia nu poate fi ingradita de un contract civil. Ca sa nu mai spun ca poate fi ocolita interdictia usor. Si ce te faci cu cei care au adoptat si apoi intra in parteneriat civil? Dizolva adoptia? Interzice prezenta la notar?
 • -10 (12 voturi)    
  Dragnea nu pierde (Joi, 11 octombrie 2018, 15:38)

  GigiKent_ro [utilizator]

  Ce manipulare grosolana!!! Nu iesiti la vot ca nu schimbati nimic! Ce minciuna!

  Uite ce se intampla cand nu votezi! Ei de fapt voiau sa legalizeze casatoria gay! Se pare ca si tinerii astia tot pesedisti sunt... sau cel putin mint la fel.

  Oricum Dragnea nu pierde... n-a trecut referendumul pentru familie, da legea pentru gay si tot e pe val.
  • +2 (2 voturi)    
   ai reaparut?! (Vineri, 12 octombrie 2018, 11:05)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui GigiKent_ro

   daca nu ma insel tu nu ai mai postat de ceva timp... au si postacii concediu?! that's new...

   1 - in articol tocmai spune ca nu da nici o lege gay... daca macar citeai articolul iti dadeai seama ca mananci rahat
   2 - dracnea a pierdut deja... doar in visele tale erotice cu dracnea (ca tot vb de homo) e altfel...
   3 - ala nu e casatorie, e parteneriat civil.... este cu totul ;altceva, si nu schimba CU NIMIC validarea acelui referendum.... acel referendum NU se referea la parteneriatele civile sau la adoptie!
 • -3 (9 voturi)    
  Intrebari mai mult sau mai putin retorice (Joi, 11 octombrie 2018, 16:45)

  Setalcott [utilizator]

  1. Care text de lege e mai discriminatoriu: "Familia se intemeiaza pe uniunea intre un barbat si o femeie" sau "Un partener intr-un parteneriat civil homosexual nu are dreptul de a infia un copil"?
  2. De ce e nevoie ca parteneriatul sa fie intre doua persoane?
  3. Daca o persoana are un copil al ei sau adoptat poate sa intre intr-un parteneriat homosexual, ce sens mai are interzicerea adoptiei dupa incheierea parteneriatului?
  • +5 (7 voturi)    
   greu la deal (Joi, 11 octombrie 2018, 17:37)

   ewqdsa [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Pai daca esti bisexual si ai un copil dintr-o relatie anterioara heterosexuala iti ia copilul si-l da spre adoptie familiei traditionale care familie, asa cum cita domnul Orban din manualul de economie comunista, "e celula de baza a societatii". :))
 • -9 (11 voturi)    
  Cer o lamurire... (Joi, 11 octombrie 2018, 20:12)

  dacianus [utilizator]

  Nu mai aveti nevoie de scoli si spitale??...de ce se discuta despre bulangii si drepturile lor,despre parteneriate civile?...vad ca se merge cu manipularea in continuare pana se atinge scopul,de a se legitima bulangii intr-o tara preponderent ortodoxa... Referendumul nu a intrebat cetatenii daca vrem sa legitimam bulangii. Se va intorce Stefan in mormant cand va vedea cui a lasat tara.
  • +2 (2 voturi)    
   aham.,... (Vineri, 12 octombrie 2018, 11:08)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dacianus

   ba homofob fara creier....
   in primul rand poti vb. civilitaet... da sunt convins ca cer prea mult la IQu dau de o cifra

   NIMENI nu a cerut nici un parteneriat civil!
   PSD face asta din pripria initiativa... pt ca face pipi pe erreferendumul vostru siu pe familia traditionala si/sau pt ca vrea si voturi de la homosexuali.... tu alegi explicatia!
 • -5 (5 voturi)    
  No... (Vineri, 12 octombrie 2018, 8:48)

  corneladrian [utilizator]

  Au inceput curcubetii sa discute intre ei....cine-o fi nas, cine o df nasa, cine le tine lumanarea...gretos. Oare certificatul prenuptial mai este necesar, RH-ul...
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Vineri, 12 octombrie 2018, 11:06)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui corneladrian

   certificat prenuptial?! wtf are you talking about?!

   "curcubetii" - un cuvand e suficient sa-mi dau seama ca esti homofob, needucat, nesimti si cu mentalitate din 1500.... also esti cu psd!
   • -2 (2 voturi)    
    mai citeste (Vineri, 12 octombrie 2018, 14:18)

    corneladrian [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    daca ziceam "homalai" eram mai educat? sau mai homo..fob? Mai citeste si tu...daca tot vrei sa te casatoresti de ce ai nevoie cand te prezinti inaintea ofiterului starii civile..nea livache, sa stii si tu ce boli "valoroase" are sotu...sau la voi se subintelege. Cam asa e in era noastra, (1500) ti-o poate spune orce psd-ist. "also" nu m-ai nimerit. Dar are cine sa-si bata joc si de mintea ta..stai fara grija.
    • 0 (0 voturi)    
     da... (Vineri, 12 octombrie 2018, 21:48)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui corneladrian

     cand volosestu un cuvand care nu e peiorativ dovedesti ca esti mai educat si mai putin plin de ura...
     also dovedesti ca e o decizie rationala si nu o ura oarba!
     citesc suficient... vrei acum sa ne duelam in numar carti citite?!
     "are cine sa-si bata joc de mintea ta" ... again... traducere please.... daca vrei sa sugerez ca sunt prost, naiv etc... sa stii ca asta tine de minte... daca sugerezi efectiv ca-si bate cineva joc de mine, nu vad de legatura are mintea in toata traba asta, deci tehnic vorbind nu are sens DELOC ceea ce zici...

     uite cum sta treaba: eu imi vad de treaba mea si nu ma doare de lucrurile care le fac alti 2 adulti. pur si simplu nu e problema mea! nu sunt o baba de 80 de ani sa fiu cu antenele la cine cu cine si in ce gauri si-o trage!

     nu trebuie sa-mi placa homosexualitatea (ma rog gay, ca lesbianismu... la naiba nustiu cine nu s-a uitat la lesbian porn), ca sa o accepti si sa accepti ca si cei care sunt diferiti fata de tine au dreptul sa traiasca! ti-as putea spune mai mult daca ai avea intr-adevar niste argumente pt care esti impotriva homosexualilor... nu numai ura pura!
 • -2 (8 voturi)    
  2 tati (Vineri, 12 octombrie 2018, 9:52)

  Patsan_Sach [utilizator]

  Barbatul, tata, nu poate sa inlocuiasca mama.
  Copilul cu tata (chiar si doi), fara mama, tot orfan este.
  Imaginati-va ce ar fi fost copilaria voastra fara mama care va crescut.
  Barbatul poate sa faca tot prin casa, menaj, mancare etc dar nu poate sa inlocuiasca mama, care numai mama stie sa iubeasca copilul. Iar copilul creste mai putin cu mancare, cu dragostea mamei. Este fericit si devine persoana datorita dragostei mamei.
  Nu putem sa luat un copil neajutorat si sa decidem ca-l dam la 2 tati.
  • -2 (4 voturi)    
   subscriu 100% (Vineri, 12 octombrie 2018, 10:50)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Patsan_Sach

   subscriu 100%
   Numai ca azi, cu NWO, cine afirma ca "mama e femeie" e sau "in slujba rusilor", sau "comunist", sau "legionar".
  • +3 (3 voturi)    
   ma arhaicule... (Vineri, 12 octombrie 2018, 11:13)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Patsan_Sach

   1 - realizezi ca juma din copii din romania sunt crescuti de un singur parinte?! gen divortati, vaduvi, la munca in italia/spania etc ?!
   2 - realizezi ca au fost mame care si-au ucis sau torturat copii, nu?!
   3 - dar la 2 mame e bine?! conform ce spui tu, e chiar mult mai bine la 2 mame... deci te-ai bagat in kkt singur! vezi ce inseamna sa nu gandesti?!

   te folosesti de niste clisee tampite pe care le folosesc si altii , care reduc barbatul la donator de sperma si femeia o fac un inger.... ambele sunt ABERANTE!!!

   eu zic sa revii la realitate si apoi sa aberezi cu niste comentarii de tot kktu pe un forum!
   • 0 (4 voturi)    
    2 tati (Vineri, 12 octombrie 2018, 12:54)

    Patsan_Sach [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Daca pe tine te-a crescut mama, tu intelegi ce spun eu. Mai ales baietii ei sunt foarte dependenti de mamele lor, efectiv cresc tinandu-se de fusta mamei. Fetele sunt un pic mai independente.
    Barbatul nu are rezerve sufletesti, dragoste pentru un copil asa cum are mama. Nu fiindca este handicapat, asa este construit barbatul. Rolul barbatului este foarte important in familie, dar el nu poate s-o inlocuiasca pe mama.
    Asta nu inteleg feministele, incercand o concurenta cu barbatii pe taramul lor - armata, sporturi, politica si alte profesii barbatesti. Barbatul nu poate sa creasca si sa educe un copil - barbatul nu poate sa iubeasca ca o mama.
    Poti sa ai 10 tati, degeaba, tot orfan esti. Copilul crescut fara mama sufera extrem de mult si are un enorm handicap in devenirea sa ca persoana.
    2 mame pot avea copiii lor, e oarecum mai simplu, dar tot fara tata este greu pentru copil, mamele fara barbati stiu bine asta. De aceia copilul trebuie dat la familie, nu cupluri homosexuale. Si la o familie adoptia poate fi cu probleme, dar sa incredintam copiii la gay este o crima fata de copii. Nu avem voie sa decidem asa ceva pentru ei.
    Ce zici tu de mame care sunt rele sau tortureaza copii - este o mare raritate, barbatii orcum sunt mai violenti.
    • 0 (0 voturi)    
     ihi (Vineri, 12 octombrie 2018, 22:33)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Patsan_Sach

     fara suparare, dar in argumentele tale bagi extre mde mutle clisee.... nu e chiar asa cum zici tu!

     adoptia este de dorit unui orfelinat sau unui asistent maternal! despre asta e vorba de fapt! noi vorbim aici de fapt de situatii speciale si unde le este copiilor mai bine!
     nu avem de ales intre 2 familii una getero si una homo, avem de ales intre orfelinat/asistet maternat si o familie (indiferent de sex, daca inclusi si familiile homosexuale mai scapi 10 copii din orfelinat).
     nu-mi spune ca 2 tati/2 mame sunt mai rau decat un copil crescut intr-o casa de copii...
 • -2 (6 voturi)    
  Banc (Vineri, 12 octombrie 2018, 12:37)

  Dromikete [utilizator]

  Se intalnesc doi prieteni homosexuali pe strada si unul il intreaba pe celalalt:
  - Ce faci? Pari cam abatut si palid la fata!
  - Ce sa fac...?! Sunt in perioada aia din luna... stii tu...
  cand ai diaree!
 • 0 (2 voturi)    
  Și dacă legalizați ce? (Vineri, 12 octombrie 2018, 15:26)

  Toni_Romania [utilizator]

  Și dacă legalizați căsătoria între persoane de același sex, o să aveți ”strazi, scoli, spitale, apa si canal la sate, etc?” O să scăpați de cei 50.000 de copii din orfelinate? O să educați adolescentele să devină lesbiene, ca să nu mai ajungă însărcinate sau care e ideea? Nu vă îmbâtați cu apă rece, absenții de la referendum nu au votat în favoarea căsătoriei între persoane de același sex. Problema rămâne în continuare nerezolvată, neîncrederea e la cote și mai înalte în cadrul societății românești, iar homosexualii nu vor construi nici școli, nici spitale, nici apă și canal la sate. Nici măcar dacă le promiteți mâine legalizarea căsătoriei lor. Nu există educație în absența bunăstării materiale, iar numărul celor care pleacă din țară e cel mai bun indicator privind bunăstarea pe care o poate asigura România. Credeți că se întoarce cineva mâine, încântat de eșecul referendumului? (de la internautul Harald, pe HN)
  • -1 (1 vot)    
   ahahahaha (Vineri, 12 octombrie 2018, 22:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   1 - nimeni nu a cerut legalziarea casatoriei homosexuale... nici macar homosexualii.... asta e o gaselnita a psd ca sa impace pe toata lumea
   2 - normal ca nu o sa rezolva absolut nici o problema... dar nici nu o sa "creeze" homosexual cum pretinzi tu!
   3 - nimeni nu a pretins ca referendumul o sa rezovle ceva.. .tocmai asta e problema: ca e un referendum INUTIL!!!

   nici cu banii de la referendum nu se scapau copiii din orelinate , nu se rezolva problema spitalelor sau a invatamantului, dar puteau sa fie niste bani cheltuiti mult mai bine si mai cu folos pentru toata lumea!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by