Uraganul Michael a crescut până la categoria de furtună de gradul 4 și se pregătește să lovească țărmul Golfului Florida cu valuri înalte și vânt atât de puternic că poate smulge acoperișurile, transmite Reuters. Jumătate de milion de oameni au primit ordine sau recomandări de evacuare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Michael prezintă acum rafale de vânt de până la 220 km/h și ar putea aduce la mal valuri devastatoare de până la patru metri înălțime, avertizează Centrul Național pentru Uragane (NHC).

”ACEASTA ESTE ULTIMA VOASTRĂ ȘANSĂ de evacuare înainte de deteriorarea condițiilor, în următoarele ore”, a scris, pe Twitter, guvernatorul Floridei, Rick Scott.

Donald Trump a declarat stare de urgență în toată Florida, eliberând fonduri federale pentru a le suplimenta pe cele statale dedicate dezastrelor.

Ultima informare a NHC arăta că uraganul este la circa 230 km de Florida. Furtuna va aduce probabil cantități enorme de apă peste Florida, Alabama, Georgia, Virginia și cele două Caroline.

În unele zone se prognozează că apa adusă de ploi va depăși 30 de centimetri înălțime. Regiunea ar trebui să se pregătească de ”distrugeri majore de infrastructură”, a spus Jeff Byard, administrator asociat al agenției federale pentru dezastre.

Directorul NHC, Ken graham, a spus că Michael este un ”caz de manual” de uragan care crește în putere pe măsură ce se apropie de țărm.

Cum înaintează uraganul: