Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR fac, miercuri dimineață, șapte percheziții în București, la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală. Potrivit unor surse judiciare citate deG4media.ro, este vizată și fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Palade.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

UPDATE 11.48 Unul dintre denunțătorii activităților ilicite și ale contractelor fictive derulate de firmele controlate de Carmen Adamescu este chiar fiul său vitreg, Alexander, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare. Ulterior, tot pentru aceste fapte, a depus plângere și Unirea Shopping Center, cele două denunțuri fiind reunite în cadrul unui singur dosar penal.

”Persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de 'avans spre decontare', dar nereturnați”, se spune în comunicatul Poliției Române”.

”Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate 'închirierea și subînchirierea bunurilor proprii', ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei”, afirmă polițiștii.