Tudorel Toader, urma să se întâlnească, miercuri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu toţi procurorii care deţin funcţii de conducere în parchetele din România, dar ministrul a anunțat că nu mai poate participa la întâlnire.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 10.09 Anunțul făcut miercuri de Toader, pe Facebook:

”Pe data de 8 august 2018, la sediul MJ, se desfasura intrevederea cu procurorul general al PICCJ, procurorul -sef interimar al DNA si procurorul-sef al DIICOT. De comun acord, stabileam ca pe data de 10 octombrie 2018 sa fie organizata intrevederea cu toti procurorii- sefi din Ministerul Public. La data respectiva nu se cunostea faptul ca pe 10 octombrie, in calitate de Ministrul al Justitiei, voi participa la sedinta de Guvern, si nici faptul ca ma voi deplasa la sediul Comisiei de la Venetia! Cu speranta participarii la intrevederi similare, apreciind rolul Ministerului Public in arhitectura statului de drept , exprim convingerea unor dezbateri clarificatoare!”

------

Întrevederea fusese stabilită în august, în cadrul discuţiilor pe care Tudorel Toader le-a avut cu procurorul general Augustin Lazăr, şeful interimar al DNA, Anca Jurma, şi şeful DIICOT, Felix Bănilă.

"10 octombrie 2018 - voi participa la dezbaterea cu toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea", preciza atunci Toader într-o postare pe Facebook.