Giorgiana Hosu, propusă procuror şef adjunct al DIICOT, a anunțat, marți, că funcţia pentru care candidează va rămâne din nou vacantă în cazul în care se poate demonstra că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală în vreun dosar al Direcţiei, relatează Mediafax.

Giorgiana HosuFoto: Agerpres

"DIICOT are în competenţă exclusivă infracţiunile de combatere a terorismului şi a securităţii naţionale. Ca atare, colaborarea cu Serviciul Român de Informaţii este nu firească şi îndreptăţită de lege, este vitală. De exemplu, în caz de intervenţie antiteroristă sau în caz de intervenţie contrateroristă, procurorul DIICOT este singurul desemnat să participe în mijlocul acelui eveniment alături de serviciul de informații. Procurorul conduce. Eu mai merg un pic mai departe şi spun că, dacă se poate demonstra sau s-ar putea demonstra de către cineva că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar DIICOT, atunci funcţia aceasta, de procuror şef adjunct o să rămână din nou vacantă", a declarat Georgiana Hosu.

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT, a susţinut marţi interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. În prezent, Hosu este delegată în aceeaşi funcţie.