Liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a scris luni peFacebookcă rezultatul referendumului pentru familie este ”o victorie a homosexualilor” și că de duminică seară ”dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Rezultatul referendumului chiar este o victorie a homosexualilor. Nu pentru că ar fi majoritari. Ci pentru că majoritatea a urmat argumentele lor sau le-au acceptat cu indiferență. De ieri, dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate. Pentru că în Constituția României căsătoria se încheie „între soți”. Să vă dea Dumnezeu sănătate, tuturor!”, a scris Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus că nu e prima oară când susține o ”opțiune minoritară” și că ”de fiecare dată” a ”eșuat în a-i convinge pe concetățeni că greșesc”. Cu toate acestea, spune Nicolae, ”niciodată nu am spus că poporul greșește. Pentru că așa ceva nu poți admite în legătură cu poporul căruia îi aparții. Pur și simplu, nu poți”.

”Mi se spune adesea, de bună-intenție, să văd ce vrea poporul. Să fiu în acord cu preferințele majorității. Nu pot și nu vreau să fiu așa. Spun și fac ceea ce cred că este corect și bun pentru oameni. Nu pot și nu vreau să fiu populist sau oportunist. Știu că „lăutarii politici”, cei care cântă ce vrea publicul să audă, pot câștiga mai ușor și, conjunctural, se bucură de simpatie. Dar asta nu înseamnă că fac bine. Și sigur nu sunt sinceri. Un conducător adevărat arată calea și ține direcția. Un oportunist incorigibil va profita de direcția mulțimii pe al cărei creștet se va instala confortabil.

Eu am să-mi reproșez la fiecare eșec că nu am făcut bine sau nu am făcut tot ce trebuia. Nu am nicio bucurie dacă mi se dă dreptate mai târziu. Am să spun și am să fac, în continuare, ceea ce cred că este corect și bun pentru poporul căruia îi aparțin. Chiar dacă nu sunt „în tendințe”. Sau, mai ales atunci!”, a mai scris Nicolae.

Referendumul pentru modificarea Constituției pentru interzicerea căsătoriilor homosexuale nu este valid întrucât era nevoie de o prezență la vot de cel puțin 30%, însă prezența la urne a fost de doar 20,96%.