Tudorel Toader a declarat luni că verbul a asculta „are multe semnificații”, după ce Liviu Dragnea, întrebat ce relație are cu ministrul Justiției, a răspuns: „Eu îl rog și el ascultă”.

Tudorel ToaderFoto: Facebook - Tudorel Toader

Toader a fost întrebat cum comentează această afirmație făcută sâmbătă de Dragnea.

„Depinde ce sens le dați dvs, de regulă sunteți tentați să dați sensul negativ. A asculta are multe semnificații”, a comentat ministrul Justiției.

​​Liviu Dragnea s-a eschivat când a fost întrebat cum se înțelege cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunând doar: „eu îl rog și el ascultă”. Declarația vine în contextul în care ministrul Justiției refuză să-și pună semnătura pe o ordonanță privind amnistia și grațierea, dorită de șeful PSD.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut joi, la finalul discuțiilor cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că nu a discutat cu aceștia despre OUG privind amnistia și grațierea, adăugând că nu a existat și nu există la MJ un astfel de proiect.

La insistențele presei cu privire la posibilitatea ca guvernul să emită o astfel de OUG sau dacă aceasta se impune, în opinia sa, Toader a refuzat să dea un răspuns tranșant.

”Domnule, un act normativ are în el două componente - o componentă de oportunitate, decizie care cade în sarcina decidentului, și o componentă de constituționalitate. Nu este în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituționalitatea”, a spus el.