​Primăria Capitalei informează că, în urma incendiului de duminică dimineață din Centrul Vechi, cinci familii au fost relocate în locuințe, iar între timp Poliția Locală a început o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, pentru a identifica autorizațiile de funcționare, potrivit Mediafax.

Incendiu in Centrul VechiFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

„Primăria Municipiului București a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineață pe Strada Smârdan, pentru a fi cazați în locuințele de necesitate din Bd. Națiunilor Unite, întrucât locuințele lor au fost afectate de intervențiile asupra incendiului. Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, și care momentan este deconectat de la utilități. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfășoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranță si consolidare”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Personalul Direcției Generale de Asistență a Municipiului București a pus la dispoziția celor 17 persoane ceai și pături.

Potrivit sursei citate, Poliția Locală a început duminică o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcții și ale

societăților Apa Nova, Enel și Distrigaz.

„Aceștia vor verifica autorizațiile de functionare și de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branșamentelor la rețelele de utilități. Precizăm că astel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancționate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanții Poliției Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet

în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizației de funcționare sau executarea de lucrări fără autorizație in Centrul Istoric”, mai spune municipalitatea.

Pompierii au intervenit, duminică dimineață, cu nouă autospeciale pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri din strada Smârdan din Capitală, care s-a extins și la alt corp al imobilului. Toți oamenii au fost evacuați și nimeni nu a fost rănit, informează ISU București-Ilfov.