Primarul Timișoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat, duminică dimineața, la ieșirea din secția votare, că deși este un nonconformist, atunci când vine vorba de familie este tradiționalist și că ar fi bani cheltuiți cu adevărat degeaba dacă referendumul va fi declarat invalid, transmite Mediafax.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

Nicolae Robu a venit, duminică dimineața, la secția de votare deschisă la școala Generală Nr. 30, aflată în cartierul Soarelui din Timișoara, însoțit de soția sa. După ce a votat, primarul Timișoarei a declarat presei că este un tip tradiționalist atunci când vine vorba de familie.

“Am fost la vot, nu vă pot spune cum am votat, dar vă pot spune ceea ce am declarat și altădată, că deși, în general, eu sunt un tip nonconformist și sunt cunoscut ca atare, când este vorba de anumite lucruri, inclusiv când e vorba de familie, sunt tradiționalist și sunt aderat la valorile consacrate de-a lungul timpului ca valori specifice poporului nostru și multor altor popoare. Nu mai sunt la fel de nonconformist”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a declarat că nu este de acord cu campania de boicotare a referendumului pentru familie, considerând că se vor cheltui bani cu adevărat degeaba dacă acesta va fi declarat invalid.

“Pentru lumea informată, întrebarea de pe buletinul de vot este foarte clară. La orice referendum întrebarea se formulează în acest fel și evident cei ce vin la vot trebuie să știe că există deja legi care stabilesc cum să fie reglementate lucrurile, prin referendum doar se exprimă acordul cu acele legi. Era nevoie de acest referendum pentru că legile se schimbă ușor, relativ ușor, pot fi schimbate și prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, pot fi schimbate de o majoritate parlamentară sau constituită ad-hoc oricând, în timp ce ceea ce se stabilește prin referendum nu mai poate fi modificat decât tot prin referendum. Deci, dacă în Constituție se statuează anumite lucruri, e nevoie de referendum pentru ca el să fie reglementate altfel. (…) Dacă tot s-a ajuns să se facă referendumul, în urma semnăturilor a trei milioane de cetățeni ai României, atunci nu-i oare păcat ca toată această cheltuială să fie de pomană și referendumul să fie invalid?”, a mai precizat Nicolae Robu.