​​Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale, duminică dimineaţă, pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri din strada Smârdan din Capitală, care s-a extins şi la alt corp al imobilului. Toţi oamenii au fost evacuaţi şi nimeni nu a fost rănit, informează ISU Bucureşti-Ilfov, citat de Mediafax. Prefectul și primarul Capitalei au venit la fața locului. Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a declarat la Digi 24, că au fost evacuate 17 familiii, precum și oamenii care se aflau în zonă.

Incendiu in Centrul VechiFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE 10.08Incendiu a fost stins, a informat ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE 08.26Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat duminică dimineaţa că, în cazul în care se impune o relocare a familiilor din locuinţele afectate de incendiul de pe str. Smârdan, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie spaţiile necesare. (Agerpres)

UPDATE 08.17Incendiul a fost localizat, existând totuşi posibilităţi limitate ca acesta să se extindă, a anunţat purtătorul de cuvânt al I. SU Bucureşti- Ilfov, Daniel Vasile.

Nouă autospeciale de stingere intervineau, la ora transmiterii știrii, pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri ce era folosit ca spațiu pentru depozitare.

Clădirea se află pe strada Smârdan din Capitală, iar flăcările s-au extins și la alt corp al imobilului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, au fost evacuate persoanele din clădirile învecinate și nimeni nu a fost rănit.

Echipajele intervin pentru a stinge flăcările atât din exterior, cu autoscara, cât și prin interiorul clădirii. Potrivit sursei citate, au fost închise branșamentele de alimentare cu gaze ale clădirilor afectate și ale celor învecinate.

„Am informat autoritățile locale despre manifestarea incendiului și măsurile realizate pentru gestionarea evenimentului. La fața locului sunt prezenți prefectul și viceprimarul Capitalei”, mai arată ISU București-Ilfov.