Traficul pe cele 4 benzi de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari a fost redeschis sâmbătă. Constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 6 octombrie 2018, 20:20 Actualitate | Esenţial


Carosabil surpat pe bulevardul Eroilor
Foto: Mediafax
Traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari a fost redeschis, sâmbătă, pe toate cele patru benzi, după ce constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zonă, anunță Metrorex.

"Constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zona Bulevardul Eroilor. Traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari este redeschis de astăzi pe toate cele patru benzi", afirmă compania, citată de Agerpres.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei - Hasdeu (Operă) este Asocierea Astaldi S.p.A - FCC Construccion SA, Delta ACM 93, AB Construct pentru structura de rezistenţă.

Valoarea totală a lucrărilor reactualizată este, conform datelor publicate pe site-ul Metrorex, de 3,220 miliarde de lei.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

La data de 21 septembrie 2018, stadiul fizic al lucrărilor era următorul: structura de rezistenţă - 97,86%, fundaţie cale de rulare - 86,3%, finisaje - 58,91%.

"Staţiile de metrou s-au amplasat la intersecţia străzilor cu serviciu de transport public de suprafaţă sau cu importanţă locală mare. Transportul de suprafaţă asigură alimentarea cu pasageri pentru noua linie de metrou, iar noile staţii creează posibilitatea unui transfer facil între transportul public subteran şi cel de suprafaţă. Conexiunea cu reţeaua de metrou existentă este asigurată la staţia Eroilor. Prin transferul prevăzut la Eroilor, pasagerii liniei de metrou 5 vor avea acces direct la liniile de metrou 1 şi 3 şi de un transfer suplimentar către linia 2 şi 4 de metrou", potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Proiectul Magistrala 5, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiţei, îşi propune transportul unui număr de circa 64.000 călători/zi din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu reţeaua existentă de metrou, la staţia Eroilor. Punerea în funcţiune cu călători este estimată pentru semestrul I 2019.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


2014 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by