Un copil de 6 ani din Dolj, dispărut de acasă de vineri, a fost găsit sâmbătă, după mai bine de 24 de ore de căutări, relatează Digi24 și Mediafax. Copilul a fost găsit la 10 kilometri de casă, dezbrăcat, dar din primele informații reiese că nu a fost victima vreunei infracțiuni. Băieţelul a fost însoţit în permanenţă de căţeluşa sa, care i-a ţinut de cald întreaga noapte. De altfel, câinele nu l-a părăsit nici atunci când copilul a fost urcat în ambulanţă.

Copilul disparut a fost insotit tot timpul de catelusa luiFoto: Captura Digi 24

Băiețelul a dispărut vineri din comuna Rast, județul Dolj, a fost ajutat de câinele familiei să supravieţuiască în timpul nopții, patrupedul păzindu-l tot timpul.

Acesta a fost găsit sâmbătă dimineață, la o distanță de aproximativ zece kilometri de locuința părinților săi.

La căutări au participat polițiștii, jandarmii, pompierii, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General de Aviație, cu un elicopter.

Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, a declarat că băiatul de 6 ani și 11 luni a plecat vineri de acasă în mod voluntar și a fost găsit sâmbătă.

„Copilul este în afara oricărui pericol, însă a fost transportat la spital pentru efectuarea de investigații amănunțite. Din primele informații se pare că minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni, copilul a fost găsit la aproximativ 10 kilometri de locuința sa, de către jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, în urma eforturilor susținute desfășurate în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Încă din momentul sesizării polițiștilor cu privire la dispariția minorului au fost formate echipe de căutare care au fost angrenate în misiune pe tot parcursul nopții, până la momentul găsirii copilului. Echipele de căutare de la nivelul solului au fost sprijinite de un elicopter dotat cu termoviziune, aparținând Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Minorul a fost însoțit în toată această perioadă de către un cățel, care l-a protejat pe tot timpul nopții. S-a dezbrăcat singur, are probleme psihice”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Un jandarm i-a oferit tricoul său când a văzut că băiatul este dezbrăcat.

„A fost găsit undeva în zona de nord a localității Negoi, la aproximativ 10 kilometri de domiciliul acestuia. Era într-o stare bună. A fost preluat de către colegii mei și dus la ambulanță, în vederea efectuării unei evaluări mai amănunțite a stării de sănătate. A fost găsit pe câmp, un jandarm de la noi i-a oferit haine”, a declarat pentru Mediafax și purtătorul de cuvânt al IJJ Dolj, Ion Țapu.

Postul Digi24 relatează la rândul său că Manuel Cătălin a plecat de acasă vineri dimineaţă, împreună cu căţeluşa lui. Nu era pentru prima dată, însă rudele l-au găsit de fiecare dată pe câmp, aproape de casă. Acum însă, copilul n-a fost de găsit. După şase ore de căutări, familia a alertat autorităţile.

Manuel Cătălin va fi ţinut până duminică sub supraveghere medicală, la spitalul din Băileşti.