Șoferul TIR-ului care transporta țigări de contrabandă în cutii de detergent și s-a răsturnat pe DN65, în comuna Colonești, județul Olt, a fost reținut, vineri seara, polițiștii stabilind că acesta avea în remorcă peste 8,6 milioane de țigarete, conform Mediafax.

Tigari de contrabandaFoto: Politia de Frontiera

Purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu, a declarat, vineri seara, că în urma cercetărilor desfășurate de polițiștii de investigare a criminalității economice s-a stabilit faptul că cetățeanul sârb, de 28 de ani, transporta cantitatea de 8.600.400 de țigarete de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal.

„Împotriva bărbatului a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine (sâmbătă – n.r.) să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr.86/2006 privind Codul Vamal”, a spus Dicu.

Un TIR care venea dinspre Ucraina s-a răsturnat, vineri, pe DN 65, în comuna Colonești din Olt, polițiștii găsind în TIR milioane de țigări ascunse în cutii de detergent.