Premierul Viorica Dăncilă a efectuat vineri, împreună cu alți trei miniștri, o vizită de lucru în mai multe localități din județele Neamț și Bacău. Însă, cel puțin în Neamț, vizita a fost ținută secret, primarii din Roznov și Borca fiind informati oficial de vizită abia cu două ore înainte ca premierul să ajungă, scrie TvmNeamt. Postul local relatează de asemenea cum elicopterul care îi transporta pe membrii Guvernului s-a rătăcit prin județ, aterizând din greșeală la zeci de kilometri distanță.

Elicopterul lui Dancila, la Borca, in NeamtFoto: TvmNeamt.ro

TvmNeamt relatează că, din județul Bacău, Viorica Dăncilă urma să ajungă la ora 11.00 în județul Neamț, la Slobozia-Roznov, la canalul de aducțiune al râului Cracău. Numai că, în loc să se ducă la Roznov, elicopterul a ajuns mult mai înspre nordul județului, în comuna Crăcăoani, la câteva zeci de kilometri de locul care era trecut în programul oficial al premierului. TvmNeamt consideră că „probabil totul a plecat de la confundarea râului Cracău cu comuna Crăcăoani, denumirile fiind asemănătoare, gafă nepermisă la un nivel atât de înalt”.

Primarul comunei Crăcăoani, Petre Zamfir, a confirmat informația pentru TvmNeamt.

Potrivit sursei citate, primarul din Crăcăoani a spus că, în jurul orei 12.00, a fost informat că elicopterul cu Viorica Dăncilă la bord a aterizat în curtea unei școli din satul Magazia, comuna Crăcăoani, dar până să ajungă la fața locului, oaspeții surpriză plecaseră deja.

Potrivit martorilor, cei aflați în elicopter (premierul Viorica Dăncilă, ministrul de interne Carmen Dan, ministrul transporturilor Lucian Șova și ministrul apelor și pădurilor Ioan Deneș) au coborât, s-au arătat foarte mirați că nu-i așteaptă nimeni, apoi, după câteva verificări, și-au dat seama că au ajuns în altă parte. Elicopterul a decolat și și-a reluat zborul înapoi spre Roznov, unde a ajuns la ora 12:30, cu o întârziere de o oră și jumătate.

Potrivit unor surse consultate de TvmNeamt, gafa cu încurcarea localităților ar fi plecat de la nivelui Ministerului de Interne. De altfel, elicopterul aparține MAI.

Citește și: