Poliția franceză a demarat o investigație după ce soția lui Meng Hongwei, directorul Interpol, l-a dat dispărut pe soțul ei, au declarat vineri surse din poliție, pentru Reuters.

Meng HongweiFoto: Captura YouTube

UPDATE 16.14 Anchetatorii consideră că dispariția este ”îngrijorătoare”, au declarat Reuters surse din poliția franceză.

UPDATE 14.55 Interpolul spune că localizarea lui Meng este o ”problemă a autorităților relevante, atât din Franța, cât și din China”.

Soția lui Meng, care trăiește în Lyon, unde este sediul Interpol, a contactat poliția pentru că nu a mai primit niciun semn de la soțul ei de când acesta a plecat în China, țara sa natală, pe 29 septembrie, au spus sursele citate.

"Nu a dispărut în Franța", a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP. Ancheta a fost deschisă la Lyon, sediul mondial al organizației internaționale de cooperare polițienească.

Meng Hongwei era considerat un „greu” al Partidului Comunist chinez,

Potrivit Europe 1, soția sa trăiește la Lyon cu copii.

Acestă primă nominalizare a unui chinez în acest post a fost criticată de organizațiile pentru apărarea drepturilor omului. China a folosit mult timp Interpol "pentru a aresta disidenți și refugiați în străinătate", a acuzat Amnesty International.

Meng a fost viceministru al Securității Publice în China, potrivit site-ului Interpol. El a fost ales în funcția de președinte al structurii Interpol în noiembrie 2016, mandatul fiind de patru ani.