La insistențele presei cu privire la posibilitatea ca guvernul să emită o astfel de OUG sau dacă aceasta se impune, în opinia sa, Toader a refuzat să dea un răspuns tranșant.
”Domnule, un act normativ are în el două componente - o componentă de oportunitate, decizie care cade în sarcina decidentului, și o componentă de constituționalitate. Nu este în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituționalitatea”, a spus el.
În același timp, Toader a susținut că a discutat cu liderii coaliției doar despre rezultatele întâlnirii cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.
El a explicat că ar fi convenit cu oficialii europenei găsirea unor soluții legislative prin care să fie preluate unele opinii cuprinse în avizul preliminar și a transmis acest lucru liderilor coaliției.
”Nu vorbim de cod penal și cod de procedură penală. Am convenit cu cei de la comisie anumite soluții legislative pe care să le preluăm din aviz și am comunicat liderilor alianței ce am convenit (...) Nu vă voi spune ce conține OUG pentru ca membrii CSM să nu afle din presă. Sunt propunerile cu care m-am dus eu, nu mi le-au dat dânșii. (...) Vom prelua ceea ce trebuie, ceea ce se poate prelua”, a declarat Toader.
”Nu uitați că guvernul nu se poate substitui parlamentului în procesul de legiferare. (...) Guvernul nu poate prelua de la legiuitor ceea ce are în dezbatere. Există în parlament în dezbatere pe OUG 6, aia cu protocoalele
deci guvernul nu se poate susbtiui legiuitorului”, a comentat ministrul justiției.
". Sunt propunerile cu care m-am dus eu, nu mi le-au dat dânșii"
Ar vrea si cu... si cu sufletul in rai. Nu mege tudorele , ori il scapi pe dragnea de puscarie ori pleci acasa, ca chiar si noi muritorii de rind ne-am saturat de aburelile astea ale tale, continui. Daca ti-ai da o demisie asa , onorabila, ai ramine cu obrazul mai putin patat , dar tu esti si ambitios si stai acolo pe scaunelul ala pina iti trage ala un sut.