​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineață, că, pentru el, reținerea Elenei Udrea nu este un subiect, reafirmând că instituția pe care o conduce și-a îndeplinit obligațiile la timp.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Au fost îndeplinite corect, complet și la timp din partea autorităților române. Mai departe nu v-am văzut întrebându-mă, în Italia sunt mulți români în penitenciare, despre românul X care e în Italia și l-am adus sau îl aducem în țară. Nu vreau să vorbesc despre o persoană anume, eu sunt ministru pentru toți românii. (Au fost trimise actele -n.r.) imediat ce au fost primite solicitările de la Curtea de Apel. Nu mă întrebați de Elena Udrea. Nu e treaba ministrului care nu face deosebire între… Eu nu dau consultații juridice la CSM. Am început procedurile de extrădare, dovadă că a fost reținută și urmează cursul normal. Ministrul Justiției nu face analiză de dosar, de proceduri", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a precizat că durata procedurii de extrădare depinde de termenele legale din sistemul judiciar din Costa Rica:"Nu este un subiect pentru mine Elena Udrea. (Procedura de extrădare va dura - n.r. ) după termenele legale, după activitatea autorităților judiciare din Costa Rica, ce colaborează cu autoritățile juridice din România.”

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunţat, joi dimineaţă, reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica, în Costa Rica, în urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliției Române. Cele două au fost duse la Tribunalul Penal din San José - Costa Rica. Ele urmează să fie audiate de către instanță, judecătorii fiind cei care vor decide și măsurile ce se impun după. Ambele erau investigate, supravegheate şi monitorizate de autorităţile din Costa Rica. (Sursa:Mediafax)