Mesajul a peste 40 de europarlamentari pentru premierul Viorica Dăncilă, pe tema referendumului: Păreți să fiți complici la încălcarea drepturilor omului / Redefinirea familiei are potențialul de a afecta copii din toate familiile

de N.O.     HotNews.ro
Miercuri, 3 octombrie 2018, 21:10 Actualitate | Esenţial


Viorica Dancila
Foto: Agerpres
Peste 40 de europarlamentari i-au transmis marți o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care aceștia își arată consternarea față de organizarea referendumului de redefinire a familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie. 

”Redefinirea familiei are potențialul de a afecta copii din toate familiile, prin promovarea mesajului că familiile monoparentale, partenerii non-căsătoriți și copiii, bunicii care își cresc nepoții, familiile curcubeu și toate celelalte familii care nu se încadrează în definiția îngustă propusă de referendum nu merită să fie recunoscute și protejate. Prin permisiunea ca acest referendum să continue fără asigurarea formelor alternative de recunoaştere legală pentru familii, păreţi a fi complici la continuarea încălcărilor drepturilor omului şi drepturilor celor care trăiesc în familii «nontradiţionale»", arată scrisoarea celor 47 de europarlamentari. 

Europarlamentarii subliniază că organizarea acestui referendum ”încurajează mesajele care instigă la ură şi la violenţă față de persoanele LGBTI și că nu pot permite ca incertitudinea legală să plaseze aceste persoane într-o poziție vulnerabilă, ”prin încălcarea dreptului fundamental la nediscriminare prevăzut în Legea UE a drepturilor omului".

”Convenția ONU privind drepturile copilului – ratificată de toate statele membre ale UE, inclusiv România – nu definește o familie ca fiind căsătoria între un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent de cine sunt părinții lor”, mai arată europarlamentarii.

De asemenea, aceștia au adus aminte de hotărârea recentă a Curții Constituționale din România în cazul Coman, conform căreia cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași drepturi precum cuplurile heterosexuale, iar că în acest moment ”familiile curcubeu” nu au nicio formă de protecție și nu au drepturi legale în România, indiferent de naționalitatea lor.
Totodată, aceștia își arată îngrijorarea că decizia de a emite o ordonanță de urgență pentru ca referendumul să aibă loc în două zile în loc de una ar putea fi interpretată ca o încercare deliberată de a influența rezultatul referendumului, prin asigurarea pragului de participare de 30%.

”Solicităm Guvernului României să asigure tuturor cuplurilor protecție juridică, iar tuturor copiilor - inclusiv cei cu părinți de același sex și copiiilor și tinerilor LGBTIQ - cel mai înalt grad de protecție. Toți copiii ar trebui să se poată bucura pe deplin de dreptul lor de a crește într-un mediu familial, într-o atmosferă de fericire, iubire și înțelegere, așa cum au fost consacrate în Convenția ONU privind drepturile copilului”, încheie europarlamentarii.

Scrisoarea conține numele a 47 de europarlamentari, fără a exista însă și semnăturile acestora. 

Anna Maria Corazza Bildt
Bart Staes
Ana Maria Gomes
Monika Vana
Martina Anderson
Terry Reintke
Julie Ward
Ernest Urtasun
Péter Niedermüller
Marisa Matias
Izaskun Bilbao Barandica
Sophie in’t Veld
Hilde Vautmans
Judith Sargentini
Jean Lambert
Malin Bjork
Seb Dance
Elly Schlein
Clare Moody
Jude Kirton-Darling
Paul Brannen
Theresa Griffin
Brando Benifei
Claude Moraes
Lucy Anderson
Mary Honeyball
Wajid Khan
Alex Mayer
Rory Palmer
Catherine Stihler
Derek Vaughan
Santiago Fisas Ayxelà
Marlene Mizzi
Katy Piri
Martina Anderson
Matt Carthy
Lynn Boylan
Liadh Ni Riada
Christine Revault d’Allonnes Bonnefoy
Edouard Martin
Helga Stevens
Soraya Post
Daniele Viotti
Giuseppina Picierno
Sirpa Pietikainen
Jose Ignacio Faria
Merja Kyllönen
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


26764 vizualizari

 • -20 (42 voturi)    
  Sa speram ca cat mai putini din acest (Miercuri, 3 octombrie 2018, 21:30)

  Mondialul [utilizator]

  Tip de europarlamentari vor mai fii dupa alegerile din primavara anului viitor.
  • +16 (22 voturi)    
   La cum scrieti in romaneste... (Miercuri, 3 octombrie 2018, 22:43)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Mondialul

   ... eu zic sa candidati din partea PSD, va potriviti bine in peisaj.
  • +15 (21 voturi)    
   mda (Joi, 4 octombrie 2018, 0:14)

   clam [utilizator] i-a raspuns lui Mondialul

   bine ar fi si ca cat mai putini agramati - dar daca ne dorim ceva nu inseamna ca asa va si fiiii.
   oricum, eu zic sa mergeti la biserica sa va rugatiiii pentru ce va doritiiii - toleranta zero pentru mame care isi cresc singure copiii, bunici care isi cresc nepotii si ce mai scria acolo. doamne ajuta
 • +11 (15 voturi)    
  Semnaturi (Miercuri, 3 octombrie 2018, 21:46)

  LiviuX [utilizator]

  Faptul ca pe document nu exista semnaturi este lipsit de importanta. In vest de mult nu se mai folosesc stampile si chiar semnaturi se folosesc din ce in ce mai rar (vezi tranzactii bancare cu card). Cu atat mai mult cu cat acesta nu este un document oficial, ci doar o luare de pozitie, o informare. Sunt sigur ca cel care a scris documentul fie a intrebat si cerut acordul persoanelor numite, fie e sigur de pozitia lor. Daunele platite daca ar fi folosit un nume aiurea si ar fi dat in judecata sunt mult mai mari decat consecinta adaugarii unui nume in plus sau nu.
  Dar ramane de vazut daca dancila va avea curajul sa intrebe pe fiecare daca e de acord cu scrisoarea sau nu. Chiar sunt curios daca o sa faca asta... Si evident, dupa aia sa-l dea in judecata pe autor daca e cineva de pe lista care nu e de acord.
 • +12 (30 voturi)    
  Comparatie (Miercuri, 3 octombrie 2018, 21:49)

  Isobar [utilizator]

  Cum raspunde Parlamentul UE pe tema referendumului
  Bine documentat si aratand ca Romania traieste in Europa,este membra a UE si in plus a ONU si nu pe o insula izolata.
  ”Solicităm Guvernului României să asigure tuturor cuplurilor protecție juridică, iar tuturor copiilor - inclusiv cei cu părinți de același sex și copiiilor și tinerilor LGBTIQ - cel mai înalt grad de protecție".

  Cum raspund partidele politice din Romania si BOR:
  Nu tin cont decat de interse de a-si apropia votantii sau eroniasii,ignorand faptul ca Romania nu este o insula
  izolata.
  • -10 (20 voturi)    
   La trei metri în față (Miercuri, 3 octombrie 2018, 23:34)

   Un cititor [utilizator] i-a raspuns lui Isobar

   acolo ne pasă de liberalii și socialiștii din parlamentul UE.
 • -8 (20 voturi)    
  la nivel european (Miercuri, 3 octombrie 2018, 22:50)

  Kosmos [utilizator]

  E o problema uriasa cu pedofilia care e musamaluzata..
  Numai in UK peste 80000 de pedofili sunt tinuti sub observatie de catre Politia britanica.
  In Norvegia recent s-a descoperit ca un psiholog de la Bernavarnet era pedofil (cel care decide daca copiii unui parinte trebuiesc separati de acesta)
 • -9 (15 voturi)    
  Consternare (Miercuri, 3 octombrie 2018, 23:30)

  AlexMohora [utilizator]

  ... își arată consternarea față de organizarea referendumului de redefinire a familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie...

  Art. 48 – Familia
  (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
  (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
  (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

  se propune a fi modificat astfel

  Art. 48 – Familia
  (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
  (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
  (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

  daca am ajuns sa fim consternati de faptul ca familia se intemeiaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie e grav... grav de tot

  eu sunt consternat ca trebuie scris asta in constitutie... peste cativa ani va trebui sa definim si notiuea de barbat si femeie ca sa nu fie unii consternati ca barbatii sun cei cu...
 • -9 (17 voturi)    
  Info (Miercuri, 3 octombrie 2018, 23:48)

  sepia [utilizator]

  Stimabilii domni parlamentari ar trebui de urgenta informati ca CJUE s-a pronunta deja in aceasta problema si conform Articolului 9 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene fiecare stat are dreptul sa defineasca notiunea de casatorie asa cum crede de cuviinta: http://fra.europa.eu/en/charterpedia/article/9-right-marry-and-right-found-family
 • -8 (14 voturi)    
  Emotie (Miercuri, 3 octombrie 2018, 23:58)

  sepia [utilizator]

  Ne emotioneaza profund grija domnilor europarlamentari pentru soarta copiilor din familii ne-traditionale din Romania. Ne emotioneaza si mai mult ingerinta lor in treburile interne ale Romaniei - ca s-a organizat referendumul in 2 zile si asta e dovada ca Guvernul tine cu ursul... Asta e Europa sau balamuc?
 • -8 (12 voturi)    
  Poate sunt eu mai greu de cap (Joi, 4 octombrie 2018, 3:14)

  JustMe. [utilizator]

  Art 48 (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

  Daca sunt egali, atunci poate fi vorba de discriminare (ne-egali)?
  • +7 (9 voturi)    
   Asta e articolul actual (Joi, 4 octombrie 2018, 14:05)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui JustMe.

   De unde stiti cum va arata dupa modificare? Eu unul nu am vazut decat zvonuri, nu am vazut legea de schimbare. Deci mi se cere un vot in alb, si inca nu numai pe problema asta. Cititi buletinul de vot.
   • +1 (1 vot)    
    Ca sa nu ziceti ca va dau o informatie falsa (Vineri, 5 octombrie 2018, 12:10)

    JustMe. [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    Cautati pe google "LEGE din 18 septembrie 2018 de revizuire a Constituţiei României" si vedeti exact ce se propune spre schimbare.
    • +1 (1 vot)    
     Multumesc, nu vazusem aceasta lege. (Vineri, 5 octombrie 2018, 14:14)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui JustMe.

     Asta insa nu inseamna ca sunt de acord cu referendum-ul si cu modificarea constitutiei.
     In primul rand pentru ca se incalca principiul egalitatii in drepturi, si apoi pentru ca din cate am vazut, referendum-ul nu se refera numai la asta ci si orice alta modificare a Constitutiei. E un fel de vot in alb. Sau s-a schimbat si continutul buletinului de vot?
     • +1 (1 vot)    
      Trei puncte: (Sâmbătă, 6 octombrie 2018, 2:47)

      JustMe. [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      1. Multi au cazut in capcana dezinformarii tocmai pentru ca nu au cautat aceasta lege (la care se refera intrebarea de pe buletine)
      2. N-am nicio problema cu cine nu e de acord cu referendumul, e o alegere personala
      3. la ce "si orice alta modificare a Constitutiei" te referi?
 • -9 (15 voturi)    
  Erori in lant (Joi, 4 octombrie 2018, 3:37)

  Setalcott [utilizator]

  Manipularea 1: 40 de europarlamentari. N-am stat sa-i numar, dar pun pariu ca cel putin 90% sunt socialisti. Si, daca e vorba, daca restul n-au semnat, inseamna ca sunt de acord cu referendumul. Deci stirea corecta este: sute de europarlamentari sprijina referendumul din Romania.
  Manipularea 2: Redefinirea familiei. E redefinire doar in universul in care albul e negru si negrul e alb.
  Manipularea 3: incalcarea drepturilor omului. E incalcare doar in universul in care socialistii decid ce e drept si ce nu. Sa faca bine sa declare ca subsemnatul are de azi dreptul o renta de 10000 de euro pe zi incepand de maine, ca recunostinta pentru contributia sa in folosul umanitatii. Hai, ca doar nu sunteti hateri.
  • +9 (13 voturi)    
   Au dreptate (Joi, 4 octombrie 2018, 12:17)

   4real [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   1. 40 de parlamentari impotriva Docilei, 0 parlamentari in favoarea sa.
   2. ura fata de gay deghizata in apararea familiei
   3. se incalca drepturi recunoscute in toate tarile civilizate, mai putin Rusia si alte tari africane.
   • +10 (10 voturi)    
    Lasa-l, nu vezi ca bate campii (Joi, 4 octombrie 2018, 14:14)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui 4real

    Mai ales la punctele 2 si 3... Dar si la punctul 1: daca un nume nu e pe o lista, nu inseamna de loc ca respectivul nu e de acord. Poate pur si simplu nu i s-a cerut parerea. Cu atat mai mult nu inseamna ca e impotriva, poate are o alta parere de ex. Numai o logica bolnava poate duce la concluzia prezentata de el...
   • -8 (10 voturi)    
    Cum stau lucrurile (Joi, 4 octombrie 2018, 18:45)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui 4real

    1. 40 de parlamentari impotriva Constitutiei Romaniei si a CCR
    2. Sa numesti redefinire sustinerea unei definitii existente e obraznicie si ura
    3.Drepturi create din nimic prin manipularea limbajului in presa de catre activisti ca tine, LiviuX si atatia altii
    • +8 (10 voturi)    
     QED! (Joi, 4 octombrie 2018, 19:08)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     Dupa cum vezi, am avut dreptate!
    • +4 (4 voturi)    
     Nici vorba (Vineri, 5 octombrie 2018, 1:31)

     4real [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     1. 40 de europarlamentari impotriva mafiei comuniste si a acolitilor sai numiti la CCR.
     2. homofobie fatisa la socialistii hoti si sustinatorii lor
     3. drepturi recunoscute de CEDO si negate de medievali si prietenii bolsevicilor
 • -10 (12 voturi)    
  Protest (Joi, 4 octombrie 2018, 11:43)

  Lucris [utilizator]

  Un barbat, pe nume Gică, se crede Napoleon.
  Un al barbat, pe nume Nae se crede Vasilica.
  Pentru primul, societatea (inclusiv LGBT) zice că de el trebuie să se ocupe medicul psihiatru.
  Pentru al doilea, un grup de indivizi (doar LGBT și susținători) zice că are toate drepturile să se creadă Vasilica și să se mărite oficial.
  Apare o discriminare, deoarece ambii bărbați se cred altceva decât sunt, iar drepturi se cer doar pentru al doilea.
  Așadar, primul este disciminat și are dreptul de a fi recunoscut ca fiind adevăratul Napoleon, cu toate drepturile la conducerea Franței, care decurg diin această recunoaștere....
  Ori, din câte cunosc eu, când cineva pretinde că este altceva decât este, se încadrează ori la impostură, ori la boli psihice.
  A susține că oricare din cele două este normalitate, este o dovadă de anormalitate....
  A crede că ești altceva decât ce ești, genetic, ține de etajul superior, iar pentru asta medicina a inventat ramura psihiatrie.
  Negarea unei realități doar dragul de a regresa cu 2000 de ani, regresie răstălmacită ca progresism, ține de alte interese...
  • +9 (13 voturi)    
   Faci o mare confuzie (Joi, 4 octombrie 2018, 14:11)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lucris

   Daca al doilea se considera Vasilica, fii sigur ca tot de psihiatru e cazul. Daca insa se considera Nae, atunci abia da, are dreptul sa se casatoreasca. Clar? Bine, ai mai omis faptul ca pot sa-si schimbe numele si atunci nu mai e o problema, in ambele cazuri. Urmeaza alte criterii care sa decida daca e vorba de midic sau nu.
 • -11 (15 voturi)    
  nebunie (Joi, 4 octombrie 2018, 15:45)

  vodatepes [utilizator]

  Atat nebunie cu referendumul acesta. S-a ajuns pana acolo incat ce e firesc sa nu mai fie. Familia de la Noe pana acum a fost formata din mama, tata, copii , bunicii.
  Sa ajuns pana acolo incat trebuie sa ceri voie sa definesti firescul? Pana si LGBT au o mama si un tata. adicalea un barbat si o femeie. A mai fost o perioada in tara asta cand familia nu era formata din mama si tata ci era partidul, clasa muncitoare, colegi de servciu. Nu asa se spunea : bine ati venit in familia celor de pe platforma industriala..... Tot taraboiu asta pentru ce? A o noua ideologie apare : neo-marxismul.
 • -10 (14 voturi)    
  parinti de acelasi sex (Joi, 4 octombrie 2018, 16:59)

  nicnicnic [utilizator]

  "Parinti de acelasi sex" e o aberatie, se modifica sensul cuvantului parinte ca sa poata fi identic cu parinte adoptiv. O minciuna. Dar daca poti, denaturezi orice. Scopul? Sa nu se stie ca exista parinti adevarati. Sa fie ascunse traumele copiilor cand afla adevarul, ca parintii sunt parinti adoptivi. Dar... poate asta e viitorul.
 • -10 (12 voturi)    
  Familia este asa cum vrea majoritatea! (Joi, 4 octombrie 2018, 17:04)

  IAli [utilizator]

  Definitia familiei traditionale: Tata(barbat normal la cap) + Mama(femeie normala la cap)+copii!
  Asta e, fie ca va place sau nu, natural, firesc, de bun simt si vrerea majoritatii oamenilor normali!
  Democratia se bazeaza pe vrerea majoritatii si minoritatile, de orice fel, trebuie sa se supuna deciziei majoritatii, fie ca vor sau nu, fie ca le place sau nu! Cand ceilalti vor fi majoritari, atunci va fi cum vor ei!
  Articolul si atitudinile prezentate, ca fiind ale unor parlamentari europeni, sunt vadit antidemocratice, atata timp cat sustin numai vrerea minoritatilor!
 • -3 (5 voturi)    
  Socialiștii europeni (Vineri, 5 octombrie 2018, 9:24)

  NKI [utilizator]

  Trebuie înțeles clar faptul că premierul Dăncilă este în conflict cu socialiștii europeni, care au și mustrat-o la Bruxelles. Ideologia de gen are orientare marxistă. De aceea problemele cu această ideologii sunt intoleranța și revoluția permanentă (cu victime). PSD din România este pe contrasens din acest punct de vedere din interese politice.
 • -4 (6 voturi)    
  Probleme cu cititul (Vineri, 5 octombrie 2018, 10:46)

  mrn200v [utilizator]

  Oare cei care comentează au citit cu atenție textul celor peste 40 de europarlamentari nesemnați? O înșiruire de lozinci care nu au nicio legătură cu referendumul. Și în continuare copiii vor putea fi crescuți doar de un părinte sau de un tutore, și în continuare familiile monoparentale se vor bucura de aceleași drepturi, nimic din lozincile debitate nu are legătură cu referendumul. Se repetă povestea cu MCV-ul?
  • +1 (1 vot)    
   Si atunci ce rost are referendum-ul? (Vineri, 5 octombrie 2018, 14:08)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui mrn200v

   Daca nimic nu se schimba!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by