Premierul britanic Theresa May a închis miercuri lucrările congresului partidului conservator fâcând un apel la unitate pentru susținerea planului ei privind Brexit. May și-a făcut apariția pe scena dansând pe ritmurile melodiei Dancing Queen a trupei ABBA.

HotNews.roFoto: Hotnews

În discursul de la finalul conferinței conservatorilor, May a declarat că este încrezătoare că va putea ajunge la un acord cu UE. ”Nu va fi un al doilea referendum”, a spus ea, potrivit Reuters. ”Marea Britanie nu se teme să iasă din UE fără un acord dacă va fi cazul”, a completat premierul, adăugând însă că, în această ipoteză, introducerea unor tarife și controalele costisitoare la frontieră ar reprezenta consecințe neplăcute pentru Marea Britanie.

May și-a atacat și adversarii de la partidul laburist, afirmând că aceștia au abandonat principiile, iar scandalul din jurul formațiunii privind antisemitismul reprezintă o ”tragedie națională”, relatează și The Guardian.

Într-un gest auto-ironic, May a apărut pe scenă dansând, pe melodia celebrei trupe din anii 70. Marcând o sută de ani de la primul război mondial, ea a lansat un apel la unitate. ”Lecția acelei generații remarcabile este una clară-dacă suntem uniți putem realiza orice ne propunem. Viitorul este în mâinile noastre”.

Theresa May a fost ținta mai multor ironii după ce a dansat în turneul întreprins în Africa, în această vară.