Discursul pe care premierul Viorica Dăncilă l-a susținut miercuri în Parlamentul European este elogiat pe site-ul de propagandă al Kremlinului Sputnik, care vorbește de „valențe epice” și „poate cel mai bun discurs ținut de un politician român” în acest for.

Articol SputnikFoto: Captura Sputnik.md

„Erau pregătiți să o facă de râs pe Viorica Dăncilă — și, prin ea, România. Dar, surprinzătoarea politiciană cu aparențe modeste a început brusc, trimițând de la început parlamentarii europeni în corzi: "Nu am venit să dau socoteală"!”, își începe articolul Dragoș Dumitru, fost parlamentar și membru PRM.

Iată mai jos câteva fragmente din articolul acestuia:

  • A fost poate cel mai bun discurs ținut de un politician român de la tribuna legislativului Europei — având chiar valențe epice, iar ca fundament propoziția
  • "Cer oficial să se spună cine a redactat rapoartele — cine a omis aceste abuzuri din Justiție?", a răsunat clar, în limba română, cererea fermă a premierului României, reducând la tăcere auditoriul!
  • Iar în final, premierul României le-a mai dat o ultimă lecție celor ce vor ca România să fie o colonie: "Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali", a încheiat Viorica Dăncilă discursul care a uimit Parlamentul European.

Dragoș Dumitriu este un fost parlamentar și membru PRM, asociat multă vreme cu OTV și cu Dan Diaconescu și care, în anii '90, a lucrat la mai multe publicații, inclusiv la ziarul de scandal "Atac la persoana".

Citește și analiza ​Cine semnează propaganda rusă în presa din România