Liviu Dragnea a ținut să o felicite ”cu toată forța” pe Viorica Dăncilă pentru intervenția pe care a avut-o în Parlamentul European și a susținut că ”trebuie să ținem cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dar nu trebuie să uităm că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii”.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

”Vreau să o felicit cu toată forța pe doamna Viorica Dăncilă pentru prestația de azi și demnitatea cu care a apărat imaginea României. (...) Cred că ceea ce e important să se întâmple, și noi am solicitat mereu, este să se construiască un dialog și trebuie ascultate argumentele fiecărei țări. Nu cred că mai trebuie să fie date sentințe. Am spus mereu că vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dar nu trebuie să uităm că deciziile CCR sunt obligatorii”, a declarat Dragnea la Parlament.

Întrebat insistent de jurnaliști dacă guvernul se va conforma recomandărilor UE, Dragnea a precizat că ministrul Tudorel Toader urmează să se întâlnească cu reprezentanții Comisiei de la Veneția: ”Nimic nu poate fi implementat complet. Se va ține cont (de recomandările Comisiei- n.red). Parlamentul are dreptul de a legifera”.

Dragnea a mai afirmat că nu se pune problema activării articolul 7 în cazul României.

”PSD este partidul care a încheiat negocierile de aderare la UE, este un partid profund proeuropean și nu va accepta ca România să se abată de la drumul european, dar asta nu înseamnă că nu avem dreptul (...) să ne cerem aceste drepturi”, a mai comentat el.

Liderul PSD nu a vrut să dea detalii legate de discuția pe care a avut-o marți seara cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Referitor la avertismentul acestuia față de autoritățile de la București, Dragnea a comentat sec ”este opinia dumnealui. Putem face concurs de opinii”.