Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă a avut un discurs anti-UE la adresa instituțiilor europene, adăugând că PSD-ALDE urmărește să instaureze un „traseu autoritarist” în numele „unei pretinse reforme în justiție”, relatează Mediafax.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

„Liderii europeni au arătat astăzi la Strasbourg că le pasă de România mai mult decât o fac aleșii din coaliția de guvernare. Mesajele transmise de prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans arată preocuparea față de tendința de îndepărtare a României de valorile europene și de traseul autoritarist pe care coaliția de guvernare îl vrea instaurat în numele unei pretinse reforme în justiție”, a afirmat Dan Barna, miercuri la Parlament.

Liderul USR a precizat că manipularea PSD-ALDE a atins cote maxime în Parlamentul European, lucru care a determinat o distanțare a grupului social-democrat european față de PSD.

„Premierul a avut un discurs anti-UE și sfidător la adresa instituțiilor europene pentru a apăra corupția din România și a fost aplaudată la scenă deschisă de extremiștii anti-europeni. Dimensiunea manipulării încercate astăzi de reprezentanții PSD-ALDE a atins cote care au determinat inclusiv o distanțare evidentă din partea grupului social democrat din PE față de PSD.”, a completat Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind statul de drept în România, că i-a informat miercuri pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Șeful Executivului român a criticat poziția Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeași atitudine.

Ulterior dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, urmează să fie dat un vot privind rezoluția în prima ședință plenară din luna noiembrie.