Liviu Pop a fost sancționat cu avertisment pentru discriminare de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a declarat în luna august că Forumul Germanilor este continuatorul unei organizații naziste.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

”Afirmația publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.

Fapta se sancționează cu avertisment contravențional”, arată un comunicat al CNCD.

Liviu Pop a declarat, la sfârșitul lunii august, că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist. „Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii public, care are ca singur efect deficitul bugetar.Trebuie să spun că dânsul (Klaus Iohannis-n.r) face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum...grupului...organizaţia aia nazistă. A condus forumul german (Iohannis-n.r), care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public”, a afirmat Liviu Pop.

În ceea ce privește declarația purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, care a declarat că un factor de risc al natalității la fetele minore provine din rândul comunității de romi, CNCD a spus că declarația ”se încadrează în limitele libertății de exprimare.”