Darius Vâlcov a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru discriminare, după ce a postat pe pagina sa de Facebook un montaj video care sugerează că Forumul Democrat German din România reprezintă o organizație nazistă. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste.

Darius ValcovFoto: Facebook - Darius Valcov

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți, respectiv 7.

”Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste”, arată un comunicat al CNCD.

De asemenea, Colegiul director al CNCD a recomandat ”formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare”.

Darius Vâlcov a publicat pe 2 septmebrie pe Facebook un videoclip care sugerează ca #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste. În montaj este pusă chiar o poză cu Iohannis având o mustață ca Hitler.