Zeci de președinți de secții de votare din județele Teleorman și Dolj au depus și miercuri cereri de retragere, după ce marți peste 350 de președinți de secții de votare din cele două județe au anunțat că nu vor putea participa la referendum, relatează Mediafax.

Sectia de votareFoto: Autoritatea Electorala Permanenta

La Biroul Electoral Județean Teleorman s-au primit și miercuri zeci de solicitări de retragere din partea persoanelor desemnate să ocupe poziția de președinți ai secțiilor de votare. Motivele invocate de acestea sunt, în general, personale.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Teleorman, Eugen Ovidiu Vlad, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că solicitările de retragere continuă să ajungă, însă nu are un număr exact pentu ziua de miercuri.

"Sunt multe retrageri, dar din câte știu sunt toate pe mâna președintelui Tribunalului Teleorman. Nu le gestionăm noi, dar am văzut că mai sunt și alte cereri venite. Nu pot să vă dau un număr exact”, a spus Eugen Ovidiu Vlad.

În județul Dolj, reprezentanții Biroului Electoral Județean susțin că s-au primit și miercuri cereri de retragere: "S-au primit și astăzi solicitări de retragere din partea președinților secțiilor de votare. Până la acest moment, vorbim despre 10-15, dar numărul ar mai putea crește pe parcursul zilei".

Marți, s-au înregistrat 100 de retrageri la Dolj și 130 la Teleorman, dintr-un număr total 530 la Dolj și, respectiv, 363 la Teleorman.

Situații similare au fost și în județele Bihor, Cluj, Arad și Timiș.