Deputatul USR Cristian Ghinea acuză atitudinea sfidătoare a premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European și spune că, după mesajul pe care guvernanții îl transmit, este clar că aceștia sunt gata să urmeze exemplul Ungariei și al Poloniei pentru a-l salva pe Liviu Dragnea și pe ceilalți penali. ”Am devenit oaia neagră cu coc a Uniunii Europene”, mai afirmă reprezentantul USR.

Cristian GhineaFoto: Facebook/ Cristian Ghinea

”Viorica Dăncilă și-a început discursul de la Strasbourg cu un atac la Parlamentul European: Nu am venit să dau socoteală! Dincolo de atitudinea sfidătoare, trebuie să înțelegem un lucru din acest discurs: da, sunt gata să o apuce pe calea Ungariei și Poloniei ca să-l salveze pe Dragnea și pe ceilalți penali. PSD a devenit un partid anti-european. Un amănunt esențial: Discursul Vioricăi a fost salutat doar de eurosceptici. Toate celelalte grupuri politice din PE, inclusiv socialiștii, au criticat guvernul României. Am devenit oaia neagră cu coc a Uniunii Europene”, a scris Ghinea pe Facebook.

El a lăudat intervenția unui europarlamentar spaniol, Esteban Gonzalez Pons, care i-a transmis lui Dăncilă că ”Parlamentul European este şi parlamentul românilor. Suntem aici pentru a discuta chestiuni care ne afectează pe toţi”.

”Viorica Dăncilă a stat ani de zile în Parlamentul European și nu a înțeles că acolo este și parlamentul nostru mai mare, al tuturor europenilor, inclusiv al românilor. Bruxelles-ul nu este bau-bau, așa cum cred psd-iștii, este capitala noastră mai mare. Despre asta este vorba în acest moment în UE, aceasta este miza viitoarelor alegeri europarlamentare: populiștilor iliberali li se vor opune federaliștii pro-europeni”, a concluzionat Ghinea.