Sophia in 't Veld, europarlamentar din grupul ALDE, a cerut miercuri, în ședința de plen, ca președinția forului să demareze investigația cu privire la modul în care ar fi putut fi folosite fonduri europene în campania referendumului din 6 și 7 octombrie, relatează Mediafax.

Foto:

"Știu că nu pot cere guvernelor, dar pot cere partidelor politice să facă campanie împotriva referendumului anti-LGBT din România și cer oficial președinției acestui Parlament să investigheze acuzațiile că s-au folosit fonduri ale Parlamentului European în campania pentru referendum", a declarat Sophia in 't Veld, europarlamentar din grupul ALDE.

Referendumul pentru familie, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie, are la bază inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie, prima de după 1989. Inițiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei "între soți", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituției, cu căsătoria liber consimțită "între un bărbat și o femeie".

Sophia in 't Veld a avut un mesaj și pentru Viorica Dăncilă.

"Sunt dezamăgită de discursul dumneavoastră. Parlamentul European nu este inamicul dumneavostră, noi nu atacăm România. Suntem cu toții în aceeași familie, dar exprimăm preocupări cu privire la evoluțiile din țara dumneavoastră. Aș sugera să acceptați acest lucru și mâna pe care v-o întindem. Nu încercați să aveți o confruntare cu Parlamentul European, nu intrați în defensivă".