Redoine Faid, infractorul care a evadat pe 1 iulie dintr-o închisoare din Paris cu ajutorul unui elicopter, a fost capturat după trei luni în orașul Creil din nordul Franței, au transmis reprezentanții poliției, citați de BBC, transmite Mediafax.

Paris (2)Foto: instragram

Faid a fost arestat împreună cu alți trei bărbați, unul dintre aceștia fiind fratele său. Ultimele informații privind locația sa au fost făcute publice în data de 24 iulie, la aproape o lună de la evadare, când acesta a fost văzut într-o mașină care a fost ulterior abandonată într-o parcare din orașul Sarcelles, cu exploziv la bord. Infractorul a evadat în data de 1 iulie din penitenciarul Réau din regiunea Seine-et-Marne, cu ajutorul unui elicopter care a aterizat în curtea închisorii, la bordul căruia se aflau trei complici înarmați.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma evadării, care a durat doar câteva minute.

Elicopterul folosit în evadare a fost descoperit incendiat în zona orașului Gonesse. Faïd, condamnat la 25 de închisoare pentru un jaf armat în urma căruia a decedat un ofițer de poliție din Villiers-sur-Marne, a evadat în aprilie 2013 din penitenciarul Lille-Sequedin, fiind prins după o lună și jumătate.