Biserica Evanghelică frecventată de Iohannis, primul cult care dă motive pentru boicot la referendum: „Majoritatea parlamentară și Guvernul vor să distragă atenţia de la propria corupţie, violarea justiţiei, ostilitatea faţă de UE şi democrație ”

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 2 octombrie 2018, 17:50 Actualitate | Esenţial


Congres BECAR
Foto: Hotnews
​Biserica Evanghelică CA, unul din cele 18 culte recunoscute și care are puțin peste 5.300 de credincioși, printre care și președintele Klaus Iohannis, este primul cult din România care își manifestă susținerea față de familia tradițională, dar le prezintă credincioșilor și motive împotriva participării la referendum. „Un referendum iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare nu poate fi susţinut”, se arată într-un document semnat de episcopul Reinhardt Guib, episcopul vicar Daniel Zikeli și curatorul bisericii generale, Friedrich Philippi. 

Reprezentanții Bisericii Evanghelice CA din Romania (BECAR) susțin că în ultimele zile au fost întrebați despre referendumul din 6 și 7 octombrie și au ales să nu aibă „o poziție oficială” în acest sens, preferând „un cuvânt în locul unui apel”. 

Astfel, reprezentanții BECAR  se declară, în primul rând, susținători ai familiei întemeiate de un bărbat și o femeie. „Situaţia este clară d.p.v. biblic şi teologic. Dumnezeu Creatorul, Dumnezeu Fiul şi Apostolii, animaţi de spiritul lui Dumnezeu, văd în aceasta creaţia şi rânduiala sfântă a lui Dumnezeu, care trebuie respectată şi cinstită. Voia lui Dumnezeu devine evidentă pentru noi oamenii. O lume fără această rânduială sfântă a lui Dumnezeu este de neconceput. Ea este temelia pentru societatea creştină. B.E.C.A.R. învaţă, trăieşte şi propovăduieşte această rânduială sfântă şi creatoare de viaţă a lui Dumnezeu, fără echivoc”, se arată în comunicat. 

Biserica Evanghelică CA critică însă dur guvernul și majoritatea parlamentară, susținând că tema referendumului este „de formă”, încercând să ascundă „corupția, violarea justiţiei, nepotismul, ostilitatea faţă de UE şi democraţie”. Acesta ar fi, potrivit sursei citate, un motiv de a boicota referendumul. 

„Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată. Nici chiar referendumul nu va aduce vreo modificare substanțială. Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea justiţiei, nepotism, ostilitatea faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a  populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credinței şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. Acceptă alternativa unei divizări a populaţiei religioase creştine. Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, dictatoriale, care nu sunt demne de o biserică”, se mai arată în comunicatul BECAR. 

Semnatarii susțin că biserica este parte integrantă a minorității germane, care este defăimată „în mod continuu, în special în activitatea educaţională, împiedicaţi şi colportaţi de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare”. 

„Urmând apelul Apostolului Pavel din 1.Tes.5,21: "Puneţi la încercare toate lucrurile, păstraţi ceea ce este bun," noi susţinem că BECAR protejează, promovează şi cinsteşte căsătoria și familia. Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susţinută. Sub semnul libertăţii evanghelice şi în anul libertăţii evanghelice în B.E.C.A.R., fiecare este liber după buna credinţă şi conştiinţă să participe sau nu la referendum”, se arată în scrisoarea celor trei. 
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7887 vizualizari

 • +15 (27 voturi)    
  Referendumul DA pentru PSD (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:01)

  Frank777 [utilizator]

  Este pornit de unii si valorificat politic de PSD. Zice propaganda PSD : Nu mergi la referendum si nu votezi da nu esti ortodox.Daca nu esti ortodox esti anti PSD si esti mai putin roman.
  • -5 (5 voturi)    
   De ce alăturați Johannis-biserica evanghelică (Miercuri, 3 octombrie 2018, 10:55)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Se insistă de câteva zile pe faptul că Johannis este evanghelist și biserica din care face parte nu agrează referendumul.Cineva a dat ordin pentru asta și hotnews execută,pentru-că n nu poți condamna o comunitate religioasă pentru-că unii sunt hoți,cerșetori,etc.Ce,dacă Dragnea a furat înseamnă că toți creștinii ortodocși sunt hoți?Păcatul este la mai marii BOR care /miruesc//pe unii borfași care au dat din ce au furat și BOR.
 • -15 (27 voturi)    
  Nu mai dezinformati. (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:03)

  JustMe. [utilizator]

  Nu Puterea a initiat referendumul. E asa de greu sa dati pe google "referendum casatorie wiki"?
  • +11 (13 voturi)    
   initiatoare... (Marţi, 2 octombrie 2018, 19:54)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui JustMe.

   ...a fost BOR,armata in sutane a guvernului si principala consumatoare de bani de la buget fara chitante si fara explicatii.
  • +10 (10 voturi)    
   ! (Marţi, 2 octombrie 2018, 20:06)

   dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui JustMe.

   Dar puterea il foloseste.
 • -23 (29 voturi)    
  Diplomatia, teologia și politica (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:14)

  Un cititor [utilizator]

  FDGR și biserica evanghelică, vor să distragă atenția de la problemele pe care le au cu retrocedările controversate din Sibiu. Au multe calități sașii, dar politica, teologia și diplomația nu sunt punctul lor forte,
  • +18 (26 voturi)    
   serios? (Marţi, 2 octombrie 2018, 19:38)

   trandafil [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   cum ti-ai dat seama? ti-a soptit dragnea? sau valcov? sau mitraliera psd?
 • +16 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:24)

  [anonim]

  • -9 (11 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 2 octombrie 2018, 20:46)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui

 • -9 (23 voturi)    
  Vreau stat laic, separare stat-biserica (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:25)

  Setalcott [utilizator]

  Biserica Evanghelica politizeaza referendumul. Hai, secularistii, inchideti-i gura. Biserica greco-catolica nu.

  http://inliniedreapta.net/agru-bucuresti-nu-avem-de-ales-intre-crestinism-si-occident.-la-referendum-votam-pentru-amandoua/
  • +7 (7 voturi)    
   La referendum votati pentru Rusia (Miercuri, 3 octombrie 2018, 14:08)

   troncota [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Aia cu Europa stau acasa si nu merg la mizeria asta socialista.
   • -2 (2 voturi)    
    N-am de ales (Miercuri, 3 octombrie 2018, 15:20)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui troncota

    Daca doar Rusia mai crede ca casatoria e intre barbat si femeie, fie.
 • +11 (11 voturi)    
  f.f.f.f.f. (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:44)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  bineeee !
 • +20 (22 voturi)    
  Uuu (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:45)

  mitg [utilizator]

  Cine-s evanghelicii astia? Luther a fost finantat de Soros cumva? Solicit domnului nicolaie sa deschida o comisie. Presimt ca cele 95 de teze au fost redactate de Ciolos!
 • +19 (27 voturi)    
  Am tot respectul pentru... (Marţi, 2 octombrie 2018, 18:46)

  gigiN [utilizator]

  ...aceasta Biserica !!! Bravo lor !!! Bine ca mai exista si unii care nu sunt anexa psd-ului,precum bor.
  • -8 (12 voturi)    
   Adio principii (Marţi, 2 octombrie 2018, 20:22)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Sa indemni, ca biserica, cetatenii unui stat laic sa nu participe la un referendum, asta e cea mai monumentala ingerinta a religiei in politic. Sa sustii votul pentru sau impotriva, conform convingerilor tale religioase, e una, dar sa sustii boicotarea votului e inacceptabil in democratie.
 • +18 (26 voturi)    
  Da (Marţi, 2 octombrie 2018, 19:15)

  Gojifruit [utilizator]

  Prima biserica de care nu imi este sila.
 • -20 (26 voturi)    
  comentarii biserica evanghelica (Marţi, 2 octombrie 2018, 19:25)

  Ibit [utilizator]

  Textul promovat de biserica evanghelica a fost scris de Iohannis ?
 • -16 (24 voturi)    
  raspuns (Marţi, 2 octombrie 2018, 19:34)

  iondinnord [utilizator]

  scuze
  nu am inteles ca sint de la tara ???? dar biserica lui iohanis zicd ca "Semnatarii susțin că biserica este parte integrantă a minorității germane, care este defăimată „în mod continuu, în special în activitatea educaţională, împiedicaţi şi colportaţi de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare”. si acum ma intreb ???? cum a a ajuns un etnic german sa conduca romania daca aceasta etnie a fost decrimininata??? ma intreb asa ca ori ce taran ROMAN
  • +9 (9 voturi)    
   Scirba (Marţi, 2 octombrie 2018, 20:10)

   dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui iondinnord

   cit de josnic mincinos puteti fi ! In campanie nu se latra impotriva lui Johannis "ca e neamt" ?
 • -10 (14 voturi)    
  Sa fim seriosi ! (Marţi, 2 octombrie 2018, 20:55)

  Radu I [utilizator]

  Biserica Evanghelica Cultul Augustin din Romania adopta o pozitie gresita, implicandu-se in politica, facand aprecieri intr-un domeniu care nu-i apartine..
  Aprecieri asupra politicii guvernului , coruptiei si alte gogosi se pot face de capii bisericii in nume personal si nu a bisericii. Biserica nu e partid politic. Aroganta asta falsa de superioritate lezeaza spiritual romanii si nu acesta e scopul bisericii, indiferent de cine ii calca pragul, dintre mai marii zilei.Capii acestei biserici inca mai traiesc in spiritul, pentru totdeauna apus, a trecutului greu incercat de romanii ardeleni.
  • +4 (4 voturi)    
   cu toti (Miercuri, 3 octombrie 2018, 14:15)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

   vrem aplicarea Punctului 8 din Decalog !
 • +5 (5 voturi)    
  O pozitie corecta (Miercuri, 3 octombrie 2018, 14:11)

  troncota [utilizator]

  BOR e mana in mana cu PSD, le-a aruncat un os cu catedrala si acum latra cum vrea Pablito.
 • +3 (3 voturi)    
  uite ca se poate (Miercuri, 3 octombrie 2018, 14:48)

  domos [utilizator]

  sa fii credincios, dar in acelasi timp sa nu fii orb, sa gandesti cu capul tau si sa nu te lasi manipulat. Felicitari !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by