Parchetul București a reținut un suspect care ar fi participat la cunoscuta agresiune asupra a doi jandarmi, pe 10 august, în Piața Victoriei, informează un comunicat al instituției.

Jandarmerita lovitaFoto: Captura Digi 24

”În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul I.L.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii și liniștii publice”, afirmă sursa citată.

Potrivit procurorilor, acesta ”a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui, după ce în prealabil l-a tras de vesta de serviciu. Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.”

Parchetul va propune instanței ca suspectul să fie arestat preventiv.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, în august, arestarea unui bărbat în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar fi furat arma femeii jandarm la protestul din Piața Victoriei. Pe 20 august, poliţiştii au recuperat pistolul, arma fiind îngropată la marginea unei bălţi de pescuit, de pe raza comunei Petrăchioaia, judeţul Ilfov. Bărbatul este cel care i-a condus pe anchetatori la locul unde se afla arma, un pistol "Carpaţi" de calibrul 7,65.